Pähkinäinen katkarapusalaatti ja pesto-oliivipanini
- 200 g kuorittuja katkarapuja
- 1 nippu parsaa
- 4-6 tomaattia
- 50 g hasselpähkinöitä
- 1 dl majoneesia
- 1 tl sitruunamehua
- 1 punasipuli
- 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
- suolaa
- valkopippuria
- valkosipulia
- 2 ruukkua rapeaa salaattia
Kuori ja keitä parsat napakan kypsiksi. Jäähdytä ja paloittele ne. Lohko tomaatit. Paahda pähkinät pannulla varovasti niin, etteivät ne pala. Sekoita majoneesin joukkoon sitruunamehu, hienonnettu punasipuli ja valkosipuli, tilli sekä katkaravut. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Revi salaatti haarukkapaloiksi ja levitä salaattivadille. Lisää salaatille paloiteltu parsa, tomaattilohkot ja pähkinät. Lusikoi päälle katkarapu-majoneesi seos ja tarjoile pesto-oliivipaninin kera.
Pesto-oliivipanini
- 1 patonki
- 0,5-1 dl pestokastiketta
- 1 dl kivettömiä oliiveja
- 10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
- mustapippuria
Leikkaa patonki puoliksi ja halkaise molemmat puoliskot keskeltä niin, että toinen reuna jää vielä kiinni. Hienonna oliivit ja tomaatit veitsellä hienoksi ja mausta mustapippurilla. Sivele pestokastiketta patonkien väliin ja levitä päälle oliivi-tomaattiseos. Sulje patonki ja paista voileipägrillissä rapean meheväksi. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile salaatin kanssa.
Resepti: Alex Nurmi