18-vuotias Adeliina kidutettiin kuoliaaksi Oulussa – nyt hovioikeus sanoi viimeisen sanan

 40-vuotiaiden Ari Ossi Petteri Suorsan ja Tiina Pia Susanna Seppäsen elinkautiset vankeustuomiot pysyvät voimassa.

Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut Oulun Hiirosessa syksyllä 2022 tapahtuneen kidutusmurhan tuomiota.

Vasta 18-vuotias Adeliina tukehtui divaanisohvan sisään pitkään jatkuneen kidutuksen jälkeen. Hovioikeus katsoi kuten käräjäoikeus, että vastaajat aiheuttivat tytön kuoleman ja että he olivat voineet pitää hänen kuolemaansa menettelynsä varsin todennäköisenä seurauksena.

Hovioikeus katsoi, että teko oli tehty erityisen julmalla tavalla ja uhrin puolustuskyvyttömyys ja teon kidutuksenomaisuus huomioon ottaen teko on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Näin ollen hovioikeus piti 40-vuotiaiden Ari Ossi Petteri Suorsan ja Tiina Pia Susanna Seppäsen murhatuomiot voimassa.

Kumpikin sai teostaan elinkautisen vankeustuomion.

Suorsa ja Seppänen olivat epäilleet 18-vuotiasta varkaaksi ja tekivät tälle runsasta väkivaltaa. Sen jälkeen he sitoivat tytön kädet ja jalat, työnsivät kangasta tämän suuhun ja vetivät hänen päähänsä tyynyliinan. Sitten he työnsivät hänet divaanisohvan sisällä olevaan laatikkoon, jossa hän tukehtui kuoliaaksi.

Käräjäoikeudessa myös kahta muuta henkilöä syytettiin murhasta, mutta heidän syytteensä kaatuivat. 

46-vuotias mies tuomittiin kuitenkin 18-vuotiaan uhrin pahoinpitelystä, koska hän oli kuristanut uhria kurkusta hetkellisesti ennen poistumistaan asunnosta yhdessä toisen vastaajan kanssa. Mies kuoli myöhemmin Oulussa henkirikoksen uhrina.

Käräjäoikeus tuomitsi edelliset pahoinpitelijät

Henkirikosta edelsi saman uhrin pahoinpiteleminen kahteen kertaan eri kokoonpanoilla. Syyttäjän mukaan 18-vuotias joutui ensin kolmen tuttavansa pahoinpitelemäksi ja nöyryyttämäksi omassa kodissaan jonkin velan verukkeella.

Käräjäoikeus totesi, että pahoinpitely kesti tunteja ja sen aikana uhria sidottiin moneen otteeseen esimerkiksi nippusiteillä ja käsiraudoilla, hakattiin, hänen hiuksiaan leikattiin, ihoaan poltettiin tupakalla ja häntä liotettiin alastomana kylmässä suihkussa silmät sidottuina.

Oikeus katsoi, että 40-vuotias Jarkko Johannes Seppänen syyllistyi tällä teolla törkeään ryöstöön ja törkeään vapaudenriistoon. Oikeus tuomitsi miehen kolmeksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Tuomittu jakoi saamansa rahat kahden henkilön, 42-vuotiaan naisen ja 30-vuotiaan miehen kanssa. Nainen tuomittiin ryöstöstä vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja mies vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat