21.2. Silakkalaatikko

Julkaistu 21.02.2007 00:00
  • 1 kg perunaa
  • 200 g silakkafileitä
  • 150 g possunkylkeä tai pekonia
  • 1 sipuli
  • 1 kananmuna
  • 7 dl maitoa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2- 3 tl suolaa
  • pippuria
  • koristeluun:
  • 2-3 rkl korppujauhoja

Kuori perunat ja suikaloi ne. Ripottele suolaa perunoiden sekaan ja anna maustua hetki. Kuullota hienonnettu sipuli pannussa ja leikkaa siinä välissä silakkafileet sekä pekoni suikaleiksi ja sekoita myös maito, muna, jauhot sekä mausteet keskenään.

Voitele uunivuoka ja lado kaikki raaka-aineet kerroksittain vuokaan ja kaada lopuksi munamaito seoksen päälle. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja anna kypsyä 180 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia. Anna laatikon vetäytyä 15 minuuttia foliolla peitettynä ja tarjoile salaatin sekä ruisleivän kanssa.

Resepti: Alex Nurmi

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle