23.8. Omenapannukakut ja omenatuoremehu

Julkaistu 23.08.2005 00:00(Päivitetty 23.08.2005 13:52)

Omenapannukakku

Omenapannari

Omenapannari

  • 8 dl maitoa
  • 3 munaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl omenasosetta/ raastettua omenaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 hapokasta omenaa

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja anna taikinan turvota n. 30 minuuttia. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Kuori omenat ja poista siemenkota. Leikkaa omenat renkaiksi ja asettele ne leivinpaperin päälle. Halutessasi voit ripotella omenoille sokeria ja kanelia. Kaada taikina uunipannuun ja paista pannukakkua 200-220 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Omenatuoremehu

Omenamehu

Omenamehu

  • 2 kg omenoita
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 limehedelmä
  • sitruunamelissaa

Valmista omenoista tuoremehu mehulingolla. Mausta mehu vaniljasokerilla ja limemehulla. Limen mehu estää mehua myös tummumasta. Koristele sitruunamelissalla.

Reseptit: Alex Nurmi

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle