25-vuotinen haave toteutui – Kristiina on Suomen uusi fit model: "Ikä ei ole mikään este"

Fit modelin uuden Suomen mestarin Kristiina Huvisen uimapukukierros Nordic Fitness Expossa 1:03
Katso tästä, miten fit model Kristiina Huvinen esiintyi uimapukukierroksella Nordic Fitness Expossa.

Kristiina Huvinen uurasti itselleen mitä upeimman 50-vuotislahjan. Hän laittoi itsensä elämänsä kuntoon ja toteutti 25 vuoden takaisen haaveensa nousemalla fitnesslavalle – Suomen mestaruuden arvoisesti. 

Huvinen loisti lauantaina Nordic Fitness Expossa omassa kaupungissaan Lahdessa uima- ja iltapukuesiintymiset sisältävässä fit model -sarjassa. Fitnessurheilun naisellisimmaksi luonnehdittuun ja suhteellisen tuoreeseen lajiin ei osallistunut häntä enempää kilpailijoita, mutta se ei vienyt Huvisen elegantista esiintymisestä mitään pois.

Joulukuussa 50 vuotta täyttävä Huvinen tarjosi hienon esimerkin siitä, miten (fitness)urheilun pariin voi hypätä varttuneempanakin ja toteuttaa unelmiaan. 

– Nämä olivat ihan ensimmäiset kilpailut minulle. 25 vuotta tämä on ollut jo haaveena. Silloin kävin Lahden ykkösgymillä treenaamassa ja ihailin fitnesskisaajia. Ajattelin, että wow, miten naiset näyttävät upealle, Huvinen kertoi.

Laji oli tuolloin nuori, eikä Huvinen vielä uskaltautunut lähteä fitnessin polulle, vaikka se haaveissa pyörikin.

– Aika ei ollut silloin vielä sopiva siihen. Mutta pari vuotta sitten syttyi kipinä, että voisinko minä kuitenkin lähteä oikeasti kisaamaan. Menin silloin harrastajaryhmään, jossa opeteltiin treenaamaan oikein ja kunnolla. Ajattelin, että ok, minä käyn sen puoli vuotta harrastajaryhmää ja jatkan sitten omatoimista treenaamista. Nyt olen pari vuotta treenaillut intensiivisesti, neljä kertaa viikossa.

Huvinen toimii yrittäjänä kauneushoitolassa, ja häntä kiehtovat kauneus ja glamour. Fit model istui hänen kategoriakseen.

– Tässä on aika näyttävä iltapuku ja monokini. Hiukset, meikki ja iho ovat lisäksi vielä suuremmassa osassa.

Kaiken vaivan arvoista

Lauantaina sarjansa ensimmäisellä kierroksella, uimapuvussa (ylälaidan videolla), Huvista jännitti vielä paljon, vaikka sitä oli vaikea ulospäin huomata.

– Olin kuitenkin yksin lavalla. Minulla ei ollut muita kavereita, joilta olisi voinut saada niin sanotusti taustaturvaa. 

Toisella kierroksella, iltapuku yllä, Huvinen sen sijaan tunsi olonsa huomattavasti vapautuneemmaksi ja nautti enemmän.

Omaksi kokemassaan turkoosin sinertävässä värissä esiintynyt Huvinen kiteytti menneensä näyttämään itsestään parhaan version lavalla. Hän pystyi olemaan siihen tyytyväinen, kaulassaan kultaa ja kädessään Suomen mestaruuspokaali.

– Kaiken kaikkiaan tämä oli huikea kokemus. Kaiken tämän treenaamisen, dieettaamisen ja vaivan arvoinen.

Vaikeita hetkiä

Huvinen tekee saliharjoittelun lisäksi paljon sauvakävely- ja porrastreenejä, ja hän pitää myös joogasta ja vesijuoksusta. Hän tunnustautuu niin ikään intohimoiseksi avantouimariksi, ja talvisin hän ajoittain hiihtääkin. 

Aktiivisesti kuntoillut lahtelainen oli jo ennestään urheilullisessa kunnossa ja dieettaaminen tuntui yllättävänkin hankalalta yrittäjän arkeen yhdistettynä.  

– Ei tämä aina ole ollut helppoa. On ollut vaikeita päiviä, ja päivät ovat dieetin aikana vaihdelleet tosi paljon. Illalla on voinut olla tosi huono olo ja seuraavana aamuna tosi hyvä olo. 

Huvista on auttanut jaksamaan ajatus siitä, että huomenna voi olla taas aurinkoinen päivä.

– Minulla on myös pari kertaa ollut sellainen tilanne päivällä, että sykkeeni ovat laskeneet tosi alas ja minulle on tullut rytmihäiriöitä. Silloin on ollut vähän epätoivoinen hetki, mutta sitten on iltaa kohden syöty ja tankattu hiilaria. Seuraavana päivänä on ollut taas ihan erilainen olotila ja mieliala.

"Ikä ei ole mikään este"

Urheilussa on lajista riippumatta helppo lähteä ahnehtimaan lisää, juosta kohti aina uusia tavoitteita ja unohtaa arvostaa riittävästi sitä, mihin on jo päässyt. Vastapainoksi on arvokas taitonsa osaita iloita jo saavuttamistaan päämääristä, kuten Huvinen. Hänellä ei ole mielessään ainakaan tällä erää kilpailla lisää, vaan hän pitää Nordic Fitness Expoon osallistumista uurastuksensa huipentumana.

– Tämä on minun 50-vuotislahja itselleni. 

– Toivoin, että olisin viisikymppisenä elämäni parhaassa kunnossa. Minä kyllä koen, että olen elämäni parhaassa kunnossa. Olen tosi tyytyväinen. Olen saanut maaliin tämän tavoitteen, johon lähdin.

– Haluan myös tuoda esiin, että minulla ei ole aikaisempaa kilpaurheilutaustaa ja myös aikuinen nainen pystyy pääsemään tavoitteisiin, kun on vain määrätietoinen, sitkeä ja sinnikäs. Haluan kannustaa muitakin ikäisiäni naisia, että ikä ei ole mikään este.

Lue myös:

    Uusimmat