Vieraana keittiöpäällikkö Risto Mikkola ravintola Klaus Kurjesta.
Punajuurien keittäminen
noin 700 g punajuuria (kuorittuna noin 0,5 kg)
1 l vettä
3/4 dl punaviinietikkaa
3/4 dl punaviiniä
0,5 rkl timjamia
5 valkosipulinkynttä
3 laakerinlehtiä
8 kpl mustapippuria
1,5 rkl suolaa
1 dl sokeria
1.Laita timjami, valkosipuli, laakerinlehdet ja mustapippuri maustepussiin.
2.Yhdistä kaikki ainekset ja keitä punajuuret kypsäksi miedolla lämmöllä (noin 1 tuntia).
3. Jäähdytä yön yli liemessään.
Punajuuripesto
0,5 kg keitettyjä punajuuria
100 g paahdettuja pinjansiemeniä tai manteleita
4 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
1. Hienonna punajuuret ja muut aineet monitoimikoneessa taisaiseksi massaksi.
2. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
3. Anna maustua noin 1/2 tuntia
Tarjoilu ehdotukset:
Antipastopizza: Ruis-vehnäpizzapohja, jossa pizzakastikkeena punajuuripesto, täytteenä balsamicosipulia, uunikuivattuja tomaatteja, chilikesäkurpitsaa ja tryffelimozzarellaa.
Punajuuripesto-pappardellepasta: keitettyä pastaa, punajuuripestoa, rucolaa, parmesaanilastuja.
Porocarpaccio aaltomaljasta: poroa carpacciona, punajuuripestoa, parmesaanisalaattia, oliiviöljyä
Punajuuripestoleipä: punajuuripestoa, foccacioleipää, salaattia, ranskankermaa
Sushi al`Italia: parmankinkkua, kypsää risottoriisiä, punajuuripestoa
- Toim. Kati Nappa