34 rangaistuspotkua – huippuseurat tarjoilivat harvinaisen näytelmän: "Uskomatonta"

34 rangaistuspotkua ennen kuin paremmuus selvisi. Ajax päihitti Panathinaikoksen jalkapallon Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella harvinaislaatuisessa trillerissä.

Alankomaalainen huippuseura Ajax oli päihittänyt kreikkalaisiin kärkiseuroihin lukeutuvan Panathinaikoksen ensimmäisessä osassa Ateenassa 1–0. Amsterdamissa eilisiltana tahkottu toinen osa meni puolestaan Panathinaikokselle Tetên 89. minuutilla maalaamalla osumalla 1–0.

Seurasi yhteensä 30 minuutin jatkoaika, jonka aikana ei kuitenkaan syntynyt maalia. Näin edettiin rangaistuspotkukilpailuun, josta tulikin melkoinen otatus.

Se sisälsi 34 laukausta ja kesti kaikkiaan 25 minuuttia. Ajax voitti rankkaritaiston lopulta 13–12.

Amsterdamilaisten 40-vuotias maalivahti Remko Pasveer torjui viisi rankkaria ja teki yhden maalinkin.

Kyseessä oli Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan toiseksi suurin rangaistuspotkukilpailun tulos eurokilpailussa. Täpärästi enemmän maaleja syntyi Konferenssiliigan karsintojen pilkkukisassa viime kaudella, kun Gzira United löi Glentoranin rankkareilla 14–13.

"Emme voi sanoa, etteivätkö pelaajat olisi antaneet kaikkeaan"

Ajaxin manageri Francesco Farioli luonnehti Amsterdamin rangaistuspotkukisaa "uskomattomaksi". Hänen mukaansa rangaistuspotkukisaan oli vaikeaa lähteä moisen pelin jälkeen vastustajan tehtyä varsinaisen peliajan loppuun ison maalin.

– Joukkueen henki ja omistautuminen olivat upeita tänä iltana, hän kiitteli Ziggo Sportille.

– Emme ole täydellisiä, mutta emme voi sanoa, etteivätkö pelaajat olisi antaneet kaikkeaan.

Ajaxilla on edessään seuraavaksi Eurooppa-liigan karsintojen viimeinen vaihe eli playoff-kierros. Se kohtaa puolalaisen Jagiellonia Bialystokin.