5 keinoa, joiden avulla tulet toimeen aggressiivisten ihmisten kanssa

vihainen1
Vaikka aihe olisi vakava, riitelyssä ei saisi olla kysymys siitä, kuka loukkaa toista pahemmin.N.Nattachon@gmail.com, COLOURBOX
Julkaistu 03.06.2017 13:02

MTV LIFESTYLE

Brightside-sivusto listasi tavat, jolla aggressiivisen ihmisen kanssa kannattaa toimia.

Millainen ihminen on aggressiivinen?

Aggressiivisen ihmisen tunnistaa sivuston mukaan seuraavista ominaisuuksista:

  1. Hän keskeyttää muiden puheen ja puhuu äänekkäästi, niin, että muut eivät saa sanoa asiaansa
  2. Hän ohittaa muiden näkökulman ja mielipiteet
  3. Hän ylittää muiden henkilökohtaiset rajat
  4. Hänen kanssaan kommunikoiminen aiheuttaa jännitystä, et odota sitä innolla
  5. Kun olet tavannut hänet, koet olevasi henkisesti ja fyysisesti lopussa

Aina kohtaamista aggressiivisen ihmisen kanssa ei voi välttää. Aggressiivista työkaveria tai sukulaista voi kuitenkin käsitellä muutaman yksinkertaisen kikan avulla!

1. Pysy rauhallisena

Jos vastaat vihaan vihalla, luot vain lisää vihaa. Hengitä syvään ja poistu tilanteesta: mene vessaan tai noutamaan puhelintasi.

Jos koet halua antaa samalla mitalla takaisin, muistele, miten kamala olo ilkeiden kommenttien heittämisestä tulee. Sinä olet parempi ihminen!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

2. Narauta hänet

Keskustelua ei tarvitse jatkaa, jos se tuntuu pahalta ja epämukavalta. Älä syyttele sanomalla "sinä aina teet/et koskaan tee". Käytä lauseita, kuten ”voisitko alentaa ääntäsi”, ”anteeksi, saanko sanoa jotakin, mistä on apua” tai ”ymmärrän, että tämä on stressaavaa”.

Pakota ihminen huomaamaan, miten hän käyttäytyy. Kerro, mitä itse tunnet: ”minusta tuntuu, että olet minulle vihainen”. Ihmisillä on tapana sanoa vastaan, jos kyseessä on arvostelu: "mokasit taas koko homman". Neutraali havainto malliin "tämä projekti ei mennyt, kuten suunnittelimme" sen sijaan luo pohjan kommunikoinnille.

vihainen3

3. Ole empaattinen

Joskus ihminen vaikuttaa vihaiselta, koska kärsii tai pelkää. Aina ongelma ei liity sinuun: kyse voi olla esimerkiksi henkilökohtaisen elämän ongelmasta, joka heijastelee työpaikalle. Aggressiota ei tarvitse hyväksyä, mutta sitä voi yrittää ymmärtää.

Pidä äänesi keskustelun aikana matalana, äläkä anna toisen ihmisen dominoida keskustelua. Pysy kunnioittavana. Jos keskustelukumppanin aggressiivisuus yltyy, voimista ääntäsi ja näytä, ettet aio sietää tällaista käytöstä.

4. Keskity

Kun tunne ottaa vallan, päämäärä katoaa; yhtäkkiä ihminen ei keskity keskustelunaiheeseen, vaan antaa tunteidensa viedä.

Rimpuile irti tunneloukusta sanomalla ”tärkeintähän kuitenkin on, että…” tai ”myöhemmin kyllä nauramme tälle asialle”. Tilannetta voi yrittää keventää vitsillä, jos se sopii aiheeseen.

vihainen

5. Poistu tilanteesta

Jos keskustelukumppanin puhe on jatkuvasti hyökkäävää ja suoranaista kiusaamista, voit poistua tilanteesta. Aiheeseen voi palata, kun keskustelukumppani on rauhoittunut. 

Vaikka aihe olisi vakava, riitelyssä ei saisi olla kysymys siitä, kuka loukkaa toista pahemmin. Tavoitteena tulisi olla ratkaista asia molempia osapuolia edes jollain tapaa miellyttävällä tavalla.

Lähde: Brightside.me

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Riitely