Wieninleike
- n. 1 kg vasikan sisäpaistia tai ulkofileetä
- suolaa ja pippuria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa joista rakenne rikottu
- 0,5 dl kivennäisvettä
- 2 dl korppujauhoa
- runsaasti rypsiöljyä uppopaistamiseen
- tarjolle sitruunaa
Nuiji fileet kevyesti ohuiksi. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Laita vehnäjauhot yhteen laakeaan astiaan. Toiseen kananmunaa ja kivennäisvettä ja kolmanteen korppujauhoja. Pyöritä fileet vehnäjauhossa, sen jälkeen kananmuna-kivennäisvesi seoksessa ja lopuksi vehnäjauhoissa. Kuumenna kasarissa rypsiöljyä ja uppopaista fileet kauniinvärisiksi. Nosta ne ennen tarjoilua talouspaperille, että ylimääräinen rasva valuu pois.
Persiljaperunat
- 8-12 keskikokoista keitettyä ja kuorittua perunaa
- loraus rypsiöljyä
- 2 dl hienonnettua persiljaa
- suolaa
Kuumenna öljyä kasarissa ja lisää perunat. Paista hetki ja lisää persilja ja suola. Tarjoile wieninleikkeen kanssa.
Reseptit: Sanna Miettunen