90-luvun Leijona-sankari raivosi vastustajan huoltajalle – "Uhkasi pudottaa jos virne ei häviä"

Mestis-joukkue Peliittojen valmentaja Marko Tuomainen on määrätty kolmen ottelun toimintakieltoon. Hän käyttäytyi aggressiivisesti viime viikolla pelatun Peliitat-TUTO-ottelun jälkeen.

Mestiksen kurinpito antoi toimintakieltoa otteluvalvojan raportin perusteella. Sen mukaan Tuomainen tuli käytävälle huutamaan TUTOn huoltajalle, joka oli Tuomaisen mukaan huudellut Peliittojen pelaajille ottelun aikana. Tuomarien mukaan sanallista huutoa heidän mukaan käytiin jo pelin aikana.

– Tuomainen uhkaili pudottaa TUTOn huoltajan maahan, vaatien häntä ulos selvittämään asiaa tai sitten seuraavassa pelissä Kupittaalla. Hän toistuvasti uhkasi pudottaa, ellei virne kasvoilta häviä. Tuomainen nimitteli ja solvasi TUTOn huoltajaa täysin epäurheilijamaisella tavalla, kurinpitopäätöksessä kerrotaan.

– Tuomainen oli tilanteessa aggressiivinen, eikä meinannut millään poistua pukuhuoneeseen takaisin, selvitys jatkuu.

Mestiksen kurinpito kokee, että Tuomaisen käytös oli erittäin sopimatonta ja asiaan kuulumatonta. 

– Tuomainen halventaa TUTO Hockeyn huoltajaa täysin epäurheilijamaisella, hyvän tavan vastaisella ja epäkunnioittavalla tavalla, päätöksessä todetaan.

Toimintakielto on Tuomaiselle jo kauden kolmas.

Pelaajauransa kauteen 2011-12 lopettanut Tuomainen on kaksinkertainen MM-hopeamitalisti. Hänen suurin urotekonsa oli jatkoaikamaali vuoden 1999 välierässä Ruotsia vastaan. Lisäksi hän teki voittomaalin, kun Suomi voitti MM-pronssiottelussa Kanadan vuonna 2000.

Lue myös:

    Uusimmat