Jonne Virtaselle lisärangaistus ja sakot! Syynä tämä MTV:n haastattelu

Jonne Virtanen pimahti jäähystä – heitti jäälle minkä käsiinsä sai 1:08
Jonne Virtanen heitti jäälle kaiken minkä käsiinsä sai TUTO:n ottelussa IPK:ta vastaan.

Jääkiekon Mestiksen kurinpitoryhmä on mätkäissyt TUTO:n päävalmentajalle Jonne Virtaselle yhden ottelun lisää toimintakieltoa MTV:n jutussa antamistaan kommenteista. Lisäksi seura sai maksettavakseen 1 000 euron sakot.

MTV Urheilu tavoitti Virtasen 5. marraskuuta sen jälkeen, kun tämä oli edellisenä iltana aiheuttanut itselleen pelirangaistuksen IPK-ottelussa esittämällään käytöksellä.

Virtanen muun muassa heitti vaihtoaitiosta tavaraa jäälle ja katkaisi tuomareille huutaessaan mailan lyömällä sen laitaa vasten.

Seuraavana aamuna Virtanen antoi MTV Urheilulle haastattelun, jossa valmentaja kertoi katuvansa käytöstään. Virtanen kuitenkin jatkoi tuomaritoiminnan arvostelua haastattelussa.

– Tämä ei nyt johtunut yksittäisestä pelitilanteesta. Mun mielestä meitä on sorsittu nyt aika paljon. Joensuussa kun oltiin, meidän pelaaja taklaa ohi, meille jäähy. Ketterää vastaan aivan päivänselvä selästä taklaus, ei lennä kaveri ulos. Sitten RoKi-pelissä päähän kohdistunut taklaus meitä vastaan, ei jäähyä. Sen jälkeen meidän pelaaja hoipertelee ja vetää kiekon katsomoon, meille kakkonen ja vastustaja tekee maalin. Eilisen pelinkin jäähyt voi jokainen katsoa, Virtanen sanoi jutussa.

– On epäoikeudenmukaista pelaajille, että valmentajalla on jonkinlainen pärstä tai naama. Jostain se johtuu, kun se niin selkeästi menee noin, Virtanen vihjaisi.

Koko haastattelun voi lukea tästä jutusta:

Mestiksen kurinpito mätkäisi näistä kommenteista Virtaselle yhden ottelun lisätoimintakiellon jo aiemmin kärsittäväksi langetettujen neljän ottelun perään. TUTO saa valmentajansa puheenvuorosta maksettavaksi myös tuhannen euron sakot.

Kurinpidon mukaan Virtasen kritiikki tuomaritoimintaa kohtaan oli haitallista koko sarjan kannalta. Virtanen rikkoi lausunnollaan Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjä ja Mestiksen kurinpitosääntöjä.

– Päävalmentaja on kuitenkin jatkanut haastatteluaan siten, että hän on kurinpitoryhmän näkemyksen mukaan antanut ymmärtää tuomariston kohdelleen hänen edustamaa joukkuetta epätasa-arvioisesti, ja että kyseinen kohtelu olisi johtunut tosiasiallisesti tuomariston ennakkoasenteesta valmentajaa kohtaan, kurinpito kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat