Aake Kalliala joutui koiransa kanssa pahaan kiipeliin – "Se oli ulkomaan ihme, joka toteutui Mikkelissä"

Näyttelijän autosta tuli hetkessä ajokelvoton.

Mikkelin keskustaan osui ärhäkkä ukkosrintama tiistai-iltapäivänä. Myräkän tuoma kaatosade sai katuja ja rakennusten kellarikerroksia tulvimaan

Osansa hurjasta sääilmiöstä sai myös mökkireissultaan palaamassa ollut näyttelijä Aake Kalliala, joka päätyi autoineen keskelle tulvaa. 

– Se oli tosissaan kiipeli. Ihminen ei usko, millainen keli voi olla Suomi-Finlandiassa. Se oli ulkomaan ihme, joka toteutui Mikkelissä. Tuli putous kaupunkiin, Kalliala kuvailee.

Kalliala ajeli koirineen uudenkarhealla hybridiautollaan Saksalankadun alikulkutunneliin, missä olikin vastassa valtaisa lätäkkö.

– Enhän minä ajanut sinne suin päin, vaan jäin reunalle. Toinen auto oli takana, enkä heti päässyt siitä pois. Ja vesi vaan nousi ja nousi.

– Autosta ei nähnyt ulos mitään, kun ikkunat olivat höyryssä ja huurussa. Se oli aivan kuin iglulla olisi ajellut.

Peruuttaminen ei onnistunut

Takana olleen auton lähdettyä yritti Kalliala peruuttaa oman autonsa pois syvän lammikon reunalta – turhaan, sillä pakki ei mennyt päälle.

– Sitten yritin eteenpäin ja auto nytkähti eteenpäin, mutta en saanut edelleenkään pakkia päälle. Sitten auto alkoi kellumaan alikulkutunnelissa ja loittoni vaan syvemmälle.

Palomiehet pelastivat Kallialan koiran auton etuikkunasta, ja viimein paikalle saapunut hinausauto sai vedettyä näyttelijän auton pois vedestä. Kalliala arvioi autonsa kelluneen alikulkutunnelissa reilu puoli tuntia.

– Pitkä oli se aika, jonka odotin. Koirakin ihmetteli, mikä tämä juttu nyt on, että lähdettiinkö vesille.

Autosta kuului sirinää

Kalliala kertoo olleensa huolissaan istuessaan hybridiautossa keskellä vettä, sillä kulkuneuvo sirisi ja särisi uhkaavasti.

– Hybridiautot eivät tykkää vedestä. Mietin, milloin lyö joku salama ja tukka on sekaisin loppuelämän.

Vedestä naarattu auto on tällä hetkellä huonossa kunnossa, eikä sillä voi lainkaan ajaa. Kalliala on käynyt tapahtuneen läpi vakuutusyhtiön kanssa, mutta korvausasia on vielä epäselvä.

– Joku laaja vakuutus minulla on siellä. Jos eivät hyväksy, niin sitten voi käydä kalliiksi. Se oli ihan uusi auto, sain sen vappuna.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska.

Lue myös:

    Uusimmat