Adlercreutz: Kehitysvammaisten oppimateriaalin tuottamisen rahoitusta jatketaan

Kehitysvammaisten oppimateriaalituotannon rahoitus oli aiemmin loppumassa kokonaan ensi vuoden alusta.

Opetus- ja kulttuuriministeriö jatkaa kehitysvammaisten oppimateriaalin tuottamisen rahoitusta. Asiasta kertoo opetusministeri Anders Adlercreutz (r.) tiedotteessa.

Aiemmin syksyllä kerrottiin, että kehitysvammaisten oppimateriaalin tuottamisen rahoitus oli loppumassa kokonaan ensi vuoden alussa. Rahoitus oli sosiaali- ja terveysministeriön niin sanottua STEA-rahoitusta eli se tuli Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta.

Tiedotteen mukaan asiaan on nyt löydetty ratkaisu opetus- ja kulttuuriministeriössä, joka ottaa vastuun rahoituksesta tästä eteenpäin.

Adlecreutz sanoo tiedotteessa, että rahoituksen jatkuminen on tärkeää kaikkien yhdenvertaisen oppimisen kannalta.

Avustuksen summa suunnilleen sama

Adlercreutzin valtiosihteeri Mikaela Nylander kertoo STT:lle, että summa tulee olemaan suurin piirtein sama kuin se on tähän asti ollut. Rahoitus toteutuu jatkossa avustuksena. Yksityiskohdista kerrotaan hänen mukaansa tarkemmin myöhemmin.

Nylanderin mukaan rahoitusta vastaavasti vähennetään ministeriön omasta toiminnasta, kuten ministeriön kehittämishankkeista.

– Ulkopuolisten ei tästä tarvitse olla huolissaan. Me emme ole leikanneet jostakin muusta avustuksesta esimerkiksi, Nylander sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat