Adlercreutz: PS:n Mäkelän toiminta ei ole rasisminvastaisen kampanjan mukaista – keskusteli Orpon ja Purran kanssa

RKP:n Adlercreutz kertoo keskustelleensa pääministeri Orpon ja valtiovarainministeri Purran kanssa perussuomalaisten kommenteista kampanjaan liittyen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jani Mäkelän toiminta ei ole hallituksen rasisminvastaisen kampanjan mukaista. Näin sanoo RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anders Adlerceutz.

Hän kertoo, ettei voi ohjata yksittäisten kansanedustajien toimintaa, mutta toivoo perussuomalaisten käyvän keskustelua siitä, mihin puolue on sitoutunut.

Tiistaina perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Mäkelä viittasi puheessaan viime vuoden kesän rasismikohuun, joka koski monia perussuomalaispoliitikkoja. Mäkelän mielestä perussuomalaiset saivat aiheetta löylytystä. Hän sanoi, että viime vuoden kesän seurauksia kannetaan vieläkin "erilaisten poseerauskampanjoiden" muodossa.

Adlercreutz vastasi median kysymyksiin keskiviikkona Helsingin suurlähettiläskokouksen yhteydessä.

Asiasta kertoi aiemmin muun muassa Helsingin Sanomat.

Kysymys kampanjan uskottavuudesta

Adlercreutz kertoo keskustelleensa tiistaina pääministeri Petteri Orpon (kok.) ja perussuomalaisten puheenjohtajan, valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) kanssa perussuomalaisten kommenteista aiheeseen liittyen. Hän ei halua avata medialle näitä keskusteluja sen tarkemmin.

– Kampanja, josta ollaan sovittu, on sisällöltään uskottava, mutta uskottavuus liittyy tietenkin myös toimeenpanoon. Siihen, miten uskottavasti kaikki seisovat sen takana, Adlercreutz vastasi kysymykseen hallituksen rasisminvastaisen kampanjan uskottavuudesta.

Hallituksen rasisminvastainen kampanja avattiin tiistaina. Kampanja on herättänyt laajaa kritiikkiä jo ennen sen julkistamista.

Päivitys kello 16.35: Artikkelia täydennetty,

Lue myös:

    Uusimmat