Älä klikkaa linkkejä! Digi- ja väestötietovirasto varoittaa huijausviesteistä

2:08img
KATSO MYÖS: Mitä kävi, kun toimittaja painoi Facebookissa leviävää huijauslinkkiä?
Julkaistu 28.07.2023 12:01

Hannakaisa Taskinen

hannakaisa.taskinen@mtv.fi

Digi- ja väestötietovirasto varoittaa Suomi-fi-palvelun nimissä tulevista huijausviesteistä. Aiemmin tässä kuussa myös poliisi varoitti Suomi.fi-huijausviesteistä.

Heinäkuun alussa poliisi julkaisi varoituksen koskien Suomi-fi.palvelun nimissä tulleita huijausviestejä. Viestit ovat sisältäneet vastaanottajan henkilötietoja. Viestissä mainittiin "asumistuki" ja pyydettiin vastaanottajaa kirjautumaan salasanalla linkin takana olevalle verkkosivustolle.

Todellisuudessa viestit eivät ole olleet Suomi.fi-palvelun lähettämiä, eikä vastaavissa viesteissä olevia linkkiä pidä avata tai viestissä esitettyihin vaatimuksiin vastata. Viesteissä oleva linkki johtaa huijaussivustolle.

Lue myös: Poliisi varoittaa huijausviesteistä – näin vältät joutumasta nettihuijauksen uhriksi

Digi- ja väestötietovirasto varoittaa myös Suomi.fi-huijausviesteistä

Nyt myös Digi- ja väestötietovirasto varoittaa tiedotteessaan niin ikään Suomi.fi-palvelun nimissä lähetetyistä huijausviesteistä.  Näissä viesteissä pyydetään aktivoimaan Suomi.fi-viestit ja päivittämään tiedot. Virasto huomauttaakin, ettei Suomi.fi-viestit koskaan oikeasti pyytäisi päivittämään tietoja sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Virasto kertoo, että kalasteluviesteissä pyritään saamaan käyttäjä klikkaamaan viestissä olevaa linkkiä. Viestejä on saapunut esimerkiksi osoitteesta noreply@opfi-now.click. Tämä osoite ei kuulu viranomaisille.

Digi- ja väestötietoviraston nyt tietoon tulleissa huijausviesteissä on käytetty Suomen valtioneuvoston englanninkielistä logoa. 

Älä klikkaa sähköpostien tai tekstiviestien linkkejä, äläkä mene palveluihin linkkien tai hakukoneiden kautta, vaan kirjoita verkkosivun osoite kokonaisuudessaan osoiteriville. Suomi.fi-viesteihin pääset käsiksi osoitteessa suomi.fi/viestit.

Lue myös: Tuntematon soittaja? Tällaisiin numeroihin ei ainakaan kannata vastata

Lue myös: Poliisi varoittaa huijauksista, joissa tekijä esiintyy tekstiviestitse henkilön lapsena – monet ovat menettäneet tuhansia euroja

Lähde: Digi- ja väestötietovirasto

Tuoreimmat aiheesta

Tietoturva