Älä koristele auton rattia, muistuttaa jenkkiviranomainen: "Kuski sai vakavan vamman..."

Auton rattiin kiinnitetyt koristukset voivat muuttua kolarissa hengenvaarallisiksi, muistuttaa viranomainen.

Auton rattia ei tule koristella, muistuttaa amerikkalaisviranomainen. Yhdysvaltain liittovaltion liikenneturvallisuusviraston National Highway Traffic Safety Administrationin mukaan rattia ei saisi tuunata kiinnittämällä siihen esimerkiksi tarralla tarttuvia strassikoristuksia, kertoo CNN

"Kuski sai vakavan vamman ja menetti näkökyvyn..."

NHTSA:n mukaan vaaraksi ovat metalliset tai muoviset koristeet, esimerkiksi auton tunnukset, joissa on strasseja, ja jotka yleensä kiinnitetään ratin keskelle. Koska useimmissa autoissa on turvatyyny ohjauspyörän keskiössä, sen päälle kiinnitetty koristus muuttuu onnettomuudessa hyvin vaaralliseksi.

NHTSA:n tiedossa on onnettomuustapaus, jossa rattiin kiinnitetty kustomoitu koriste irtosi kolarissa.

– Kuski sai vakavan vamman ja menetti näkökyvyn toisesta silmästään, liikenneturvallisuusvirasto kuvailee.

Kiinnitä kaikki tavarat huolella

Sama turvaohje koskee penkillä tai auton hattuhyllyllä lojuvia tavaroita. Törmäyksessä tai äkkijarrutuksessa ne muuntuvat nopeasti tappaviksi ohjuksiksi.

Esimerkiksi tabletit tai puhelimet tulisi aina pitää niille varatuissa telineissä; koirakin tulisi kiinnittää turvavyöhön kuten muutkin matkustajat.

– Muutaman kilon painoisen pikkuhauvankin törmäyspaino on jo viidenkympin vauhdissa 40-kertainen, Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tuula Taskinen alleviivasi taannoin aiheesta kertovassa tiedotteessa.

Katso myös: Melkoinen tuunaus! Maailman matalimmaksi tituleerattu Fiat on käsittämätön näky

Lähteet: CNN, 9News

Lue myös:

    Uusimmat