Jere Innala iski Nathan MacKinnonin tarjoilusta – suomalaiset tehtailivat maaleja NHL:ssä

Jääkiekon NHL:stä pelipaikkaa metsästävät Oliver Kapanen ja Jere Innala onnistuivat maalinteossa liigan harjoitusotteluissa.

Montrealin kolmosketjussa Christian Dvorakin ja Alex Barre-Boulet'n kanssa pelannut Kapanen kellotti reilun 18 minuutin peliajan ja iski joukkueensa päätösosuman kolmannessa erässä. Montreal taipui kotiottelussaan Ottawalle maalein 3–4.

Kokenut suomalaishyökkääjä Joel Armia sai syöttöpisteen Kapasen osumaan sekä Kirby Dachin tekemään 2–0-johtomaalin.

Viime kauden jälkeen Frölundasta Coloradon NHL-organisaatioon siirtynyt Innala pääsi nautiskelemaan ylivoimalla Avalanchen johtomaalin joukkueen supertähtien Nathan MacKinnonin ja Cale Makarin alustuksesta. Innalan maali syntyi neljännellä peliminuutilla, mutta sen jälkeen Coloradon tahti hyytyi. Vegas Golden Knights korjasi Denveristä 6–1-vierasvoiton.

Myös New York Rangersin Kaapo Kakko osui harjoitusotteluiden kierroksella tolppien väliin, kun turkulaishyökkääjä iski joukkueensa avausmaalin 5–4-voitossa New Jersey Devilsistä.

Detroitin maalivahti Ville Husso venyi peräti 43 torjuntaan, kun Red Wings kukisti vierasjäällä Pittsburghin 2–1. Detroit-puolustaja Eemil Viro sai syöttöpisteen Amadeus Lombardin tekemään maaliin.

Suomalaispelaajista myös Utahin Matias Maccelli keräsi pistemerkinnän syöttämällä Sean Durzin tekemän ylivoimamaalin. Utah nappasi San Josen vieraana 3–1-voiton.

Buffalo Sabres ja New Jersey aloittavat NHL:n runkosarjan jo perjantaina ja lauantaina Prahassa. Pohjois-Amerikassa kausi alkaa Suomen aikaa ensi viikolla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.