Häikäisevää käsityötä: Barkov ja Lundell taituroivat upeat maalit Floridalle

Jääkiekon NHL:n hallitseva mestari Florida Panthers otti voiton Los Angeles Kingsistä viimeisessä harjoitusottelussaan ennen NHL-kauden alkua.

Puolueettomalla maaperällä Kanadan Quebecissä pelatussa Floridan viimeisessä harjoitusottelussa pisteille ylsi kolme suomalaishyökkääjää.

Kings aloitti maalinteon, kun hyökkääjä Phillip Danault löi kiekon verkkoon ensimmäisessä erässä kuuden peliminuutin jälkeen. Tasoitusmaalia ei tarvinnut odottaa kauaa, kun Floridan kapteeni Aleksander Barkov harhautti ylivoimalla Kingsin maalia vartioinutta Darcy Kuemperia ja sujautti kiekon maaliin tämän ohi noin yhdeksännen peliminuutin kohdalla.

Florida meni ensimmäisen erän aikana vielä johtoon, kun Anton Lundell taituroi taululle jälleen ylivoimalla lukemat 2–1. Floridan kanadalaispuolustaja Aaron Ekblad laukoi kiekon siniviivan tuntumasta maalia kohti. Kiekko meni ohi maalin, mutta pongahti kentän takalaidasta maalin edustalle, mistä Lundell löi sen ilmasta Kuemperin ohi sisään.

Ekbladin lisäksi syöttöpisteen Lundellin maaliin kirjautti Eetu Luostarinen. Florida voitti ottelun lukemin 4–2.

NHL-kausi alkaa tiistaina. Florida aloittaa kautensa tuolloin kotiottelulla Boston Bruinsia vastaan.

Kapanen jälleen pisteille

Montreal Canadiensin ja Ottawa Senatorsin välisessä ottelussa suomalaispelaajista pisteitä teki Montrealin paidassa Oliver Kapanen. Kapanen alusti ottelun kolmannessa erässä Arber Xhekaj'n lämärimaalin.

Ottelu päättyi kuitenkin Ottawan voittoon 4–2. Ottawan maaleista kolme teki yhdysvaltalaishyökkääjä Shane Pinto.

Kapanen on ainakin pisteiden valossa onnistunut myös aiemmissa harjoitusotteluissa. Pari viikkoa sitten Philadelphia Flyersiä vastaan pelatussa ottelussa Kapanen kirjasi kaksi syöttöpistettä. Tiistaina niin ikään Senatorsia vastaan pelatussa ottelussa Kapanen taas teki yhden maalin.

Viime kaudella Suomessa Liigaa KalPan paidassa pelannut Kapanen teki kesällä kolmevuotisen tulokassopimuksen Canadiensin kanssa.

Colorado Avalanchen ja Utah Hockey Clubin välisessä harjoituspelissä Coloradon Joel Kiviranta syötti yhden maalin. Ottelu päättyi Utahin 2–1-voittoon.