Aleksander Barkov hurjassa lyönnissä erikoisvaruste päällään – Mikko Rantanen kipusi pistepörssissä

Aleksander Barkov syötteli Coloradon nurin 1:27
Katso videolta, miten Aleksander Barkov syötteli Coloradon nurin. (Video: NHL.com)

Florida Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkov kahmi kauden isoimman tehopistepottinsa 8–4-vierasvoitossa Colorado Avalanchea vastaan.

Barkovin pitkä maalittomien pelien putki ei katkennut vieläkään, mutta syöttöpisteitä suomalaishyökkääjä keräsi neljä. Nyt yhdeksän peliä ilman maalia pelanneen Barkovin edellinen täysosuma syntyi Edmontonia vastaan joulukuun puolivälissä.

Katso Barkovin komeat syötöt pääkuvan videolta.

Barkov pelasi Coloradoa vastaan kypärällä, jossa oli muovinen ristikko hänen kasvojensa ja leukansa suojana. Barkov loukkaantui toissa yön ottelussa, kun hän sai Vegasia vastaan Alec Martinezin kyynärpäästä osuman kasvoihinsa, joten hän pelasi nyt kasvot suojattuna.

Coloradon suomalaistähti Mikko Rantanen kirjautti itselleen kaksi syöttöpistettä.

Barkov on kerännyt tällä kaudella tehot 11+32. Suomalaispelaajista eniten tehopisteitä tällä kaudella kerännyt Rantanen on nyt lukemissa 20+30. Rantanen nousi NHL:n pistepörssissä sijalle yhdeksän.

Barkov syötteli Reinhartille hattutempun

Florida vei ensimmäisen erän nimiinsä selvin 3–0-lukemin.

Jo ensimmäisessä erässä Barkov nappasi kaksi syöttöpistettä Sam Reinhartin viimeistelemistä maaleista. Barkov tarjosi jälkimmäisessä 3–0-osumassa Reinhartille läpiajosyötön.

Toisen erän alussa ensimmäiset viisi minuuttia riittivät kuitenkin Coloradolle pelin tuomiseksi tasoihin.

Florida meni jälleen johtoon erän puolivälin paikkeilla, mutta kolmannen erän alussa Jonathan Drouin tasoitti läpiajomaalilla. Tämän jälkeen Florida karkasi kuitenkin tavoittamattomiin.

Noin kaksi ja puoli minuuttia Drouinin osuman jälkeen Reinhart viimeisteli hattutemppunsa voittomaaliksi jääneellä ylivoimamaalilla, jonka syöttäjiin Barkov jälleen lukeutui.

Floridan voittoputki on jatkunut nyt seitsemän pelin verran. Tappio katkaisi Coloradolta neljän pelin voittoputken.

Lue myös:

    Uusimmat