Aleksander Barkov paljastaa – näin Connor McDavid pysyi aisoissa

Aleksander Barkov kertoo valmentajansa käänteen tehneistä sanoista ennen ratkaisevaa NHL-finaalia 2:51
Aleksander Barkov kertoo valmentajansa käänteen tehneistä sanoista ennen ratkaisevaa NHL-finaalia.

Aleksander Barkov kipparoi kesäkuun lopulla Florida Panthersin seuran historian ensimmäiseen Stanley cup -mestaruuteen. Pudotuspeleissä Barkovin tehtävä oli monesti vastustajan parhaiden pelaajien pimentäminen. Finaalisarjassa Edmontonia vastaan vastapuolelle asettui maailman parhaana pelaajana pidetty Connor McDavid.

Barkov sanoo, että illasta toiseen maailman parasta pelaajaa vastaan pelaaminen on kova urakka.

Aika paljon vaatii. Koosteissa ja highlighteissa näkee, minkälainen pelaaja hän on, Barkov aloittaa MTV Urheilun haastattelussa. 

Ihan kaikki, mitä hän tekee jäällä ei päädy koosteisiin. Jos katsoo pelin koosteita, on 45 hetkeä , missä hän loistaa, tekee maalin tekee hienon alustuksen, syöttää. Niitä tulee jatkuvalla syötöllä. Jotkut niistä vain eivät pääty maaliin.

Barkov avaa Floridan lähestymistä McDavidin puolustamiseen.

Jos pelaa yksi yhtä vastaan. hän pystyy voittamaan kenet tahansa. Se (McDavidin kuriin saaminen) vaatii koko joukkueen valmiutta puolustaa ja olla hereillä. 

Tietenkin, kun pelaa tuollaisia pelaajia vastaan, mitä enemmän pystyt olemaan itse kiekossa, sitä vähemmän hän saa aikaiseksi. Se oli vähän se meidän juttu, että tila ja aika pois häneltä. 

Barkov toteaa, ettei McDavidin pimentäminen täysin ole yksinkertaisesti mahdollista.

Totta kai hän saa paikkoja luotua, vaikka kuinka hyvin puolustat. Hän on niin erityinen pelaaja. Tuollaisia ei ihan joka vuosikymmenellä tulla näkemään NHL:ssä tai maapallon päällä.

Uskomaton pelaaja ja pystyy luomaan tilanteita nollasta. Kyllä siinä kaikkien viiden äijän tarvitsee olla hereillä, kun hän on jäällä.

Juttua muokattu 23.7. kello 10.30. Tarkennettu finaalisarjan ajankohtaa.

Lue myös:

    Uusimmat