Aleksander Barkovilta paljastus NHL-finaalisarjan ratkaisevista hetkistä – päävalmentajan sanoilla suuri merkitys

Aleksander Barkov kertoo valmentajansa käänteen tehneistä sanoista ennen ratkaisevaa NHL-finaalia 2:51
Aleksander Barkov kertoi valmentajansa käänteentekevistä sanoista: "Se auttoi paljon".

Tuore Stanley Cup -mestari Aleksander Barkov paljasti MTV Urheilulle, kuinka Florida Panthersin päävalmentaja Paul Maurice loi uskoa omiinsa finaalisarjan ratkaisevan seiskapelin alla.

Barkov johdatti joukkonsa NHL-historian ensimmäisenä suomalaiskapteenina Stanley Cupin mestariksi, kun Florida kaatoi Edmonton Oilersin jännittävän finaalisarjan päätteeksi voitoin 4-3.

Florida näytti jo marssivan leikitellen mestaruuteen, kun se voitti kolme ensimmäistä finaaliottelua. Sitten kurssi kuitenkin kääntyi äkisti ja Edmonton nousi ottelusarjassa tasoihin. Barkov myöntää nyt MTV Urheilulle, että jännityksellä oli vaikutusta Floridan otteisiin.

– Totta kai on helppoa sanoa, että me jännitimme pelaamista. Ei ihan uskallettu pelata samalla lailla. Olemme parhaimmillamme, kun pelaamme omaa peliä, emmekä mieti hirveästi. Totta kai kun olet 3-0-johdossa ja tiedät, että yksi voitto riittää Stanley Cup -mestaruuteen, mikä on ollut elämäsi isoin tavoite, Barkov sanoo.

– Ja kun Edmontonilla ei ole mitään hävittävää, he tulevat päälle, eivätkä tarvitse aikaa ja tilaa, että pystyvät tekemään maaleja. Siinä pääsi käymään niin. Seiskapeliin pystyimme tulemaan ja pelaamaan parhaan pelimme, Barkov jatkaa.

Kun Florida joutui henkisesti ahtaalle Edmontonin tasoittaessa ottelusarjan 3-3:een, astui esiin Floridan päävalmentaja Paul Maurice. Kokenut luotsi sai sanoillaan rauhoiteltua joukkueen kauden tärkeimmän ottelun kynnyksellä.

– Valmentajat pystyvät rauhoittamaan ja suuntaamaan joukkueen tekemään oikeita asioita ja olemaan valmiina, kun kiekko putoaa jäähän, Barkov pohjustaa.

Barkov paljastaa Mauricen käänteentekevät sanat, jotka saivat koko joukkueen uskomaan omaan tekemiseensä.

– Heti pelin jälkeen valmentaja tuli koppiin ja sanoi oikeita asioita. Sanoi, että tässä ei ole mitään hätää. Huomenna näytämme teille videoita ja kerromme, mitä tehdään.  Hän kertoi, että tilastollisesti, kun edelliset yhdeksän kertaa on käynyt näin, niin kahdeksan kertaa se joukkue, joka on ollut 3-0-johdossa, on voittanut Stanley Cupin. Se jopa vähän auttoi. 

– Painetila siirtyi myös vastustajallekin, kun he ovat näin lähellä, mutta me olemme kokeneet sen jo kolme peliä. Luulen, että se auttoi aika paljon.

Lopulta Florida meni ja voitti finaalisarjan seitsemännen pelin ja nosti Stanley Cup -pytyn kohti kattoa.

Lue myös:

    Uusimmat