Aleksander Barkovin Florida teki merkittävän peliliikkeen

Jääkiekon NHL:n hallitseva mestari Florida Panthers solmi monivuotisen jatkosopimuksen päävalmentajansa Paul Mauricen kanssa.

Kolmatta kauttaan Panthersia valmentava Maurice luotsasi joukkueen kaudella 2022–2023 loppuotteluihin ja viime kaudella mestariksi, kun joukkue kaatoi Edmonton Oilersin seitsemän finaalipelin sarjassa.

– Paul on johtanut seuran ennennäkemättömään menestykseen suhteellisen lyhyen pestinsä aikana Etelä-Floridassa. Hän on loistava kommunikoija ja johtaja joukkueemme henkilöstölle ja pelaajille, ja hänellä on lajiimme innokas ja strateginen mieli, Panthersin jääkiekkojohtaja Bill Zito sanoi seuran verkkosivuilla.

Maurice on toiminut päävalmentajana NHL:ssä 1 856 runkosarjaottelussa, mikä on kaikkien aikojen toiseksi suurin lukema. Mauricen edellä tilastossa on vain Scotty Bowman (2 141 ottelua). Voittoja Mauricella on päävalmentajista neljänneksi eniten, 873.

Ilman loukkaantunutta kapteeniaan Aleksander Barkovia pelannut Florida taipui tiistaina kuluvan kauden kolmanteen tappioonsa, kun joukkue hävisi Minnesota Wildille 1–5.

Lue myös:

    Uusimmat