Sebastian Aho tyrmäsi NHL-supertähdet! Upea voittomaali viime sekunneilla

Joel Kiviranta upotti kaksi osumaa Seattlen verkkoon 0:53
Joel Kiviranta upotti kaksi osumaa Seattlen verkkoon (Video: NHL.com)

Carolinan Sebastian Aho tälläsi ratkaisumaalin, kun joukkue kellisti Edmonton Oilersin jatkoajalla. Coloradon Joel Kiviranta niittasi kaksi osumaa voitossa Seattlesta.

Carolina oli jo jonkinlaisessa sillassa Edmontonissa, kun isäntien supertähti Connor McDavid vei illan toisellaan joukkueensa 2–0-johtoon toisen erän alussa.

Kolmannessa erässä Sebastian Aho tarjoili syötön Shayne Gostisbeheren 1–2-kavennukseen. Jesperi Kotkaniemi nappasi syöttömerkinnän Martin Necasin tasoitusmaaliin ajassa 53:28.

Aho kruunasi iltansa jatkoajan viime hetkillä. Suomalainen tälläsi voittomaalin seitsemän sekuntia ennen edessä häämöttäneitä voittolaukauksia. NHL:n kiintotähdet McDavid ja Leon Draisaitl todistivat Ahon tyylikästä voimalämäriä "loistavilta paikoilta" jäällä.

Aho on tehnyt alkukauden viidessä pelissä tehot 2+4.

Kiviranta ja Annunen takuumiehinä

Yskähdellen kautensa avannut Colorado Avalanche otti jo kolmannen voittonsa putkeen, kun Seattle Kraken taipui 3–2.

Avalanchen Joel Kiviranta oli pelipäällä ja takoi kaksi maalia. Hyökkääjä on tehnyt nyt kahdessa viime ottelussa kolme osumaa. Joukkueen maalilla pelannut Justus Annunen torjui voiton 25 kopin turvin.

Katso Kivirannan maalit pääkuvan videolta!

Suomalaisvahdeista vieläkin paremmaksi laittoi Nashvillen Juuse Saros, joka nappasi nollapelin Boston Bruinsia vastaan. Saroksen Predators voitti 4–0 ja veräjänvartija venytti kiekon tielle 33 kertaa.

Voitto oli surkeasti sesonkinsa avanneelle Nashvillelle vasta kauden ensimmäinen. Kesän hankintojen myötä jopa mestaruuspuheisiin noussut nippu avasi kautensa neljällä peräkkäisellä tappiolla.