Patrik Laineen telonut pelaaja otti yhteyttä – näin suomalainen reagoi

Suomalaistähti Patrik Laine kommentoi loukkaantumistaan pohjoisamerikkalaismedialle torstaina. Laine kertoi, että päätti itse, ettei osumaa ottanutta polvea leikata. Suomalaisen polven telonut Toronto-pelaaja oli yhteydessä suomalaiseen. 

– Väistin luodin. Se olisi voinut olla paljon pahempikin (loukkaantuminen). En silti ole iloinen, mutta tilanne on mikä on, Laine kommentoi medialle Montreal Canadiensin harjoitusleirillä Mont-Tremblantissa

Laine loukkaantui viime viikonloppuna harjoitusottelussa Torontoa vastaan. Suomalaisen polvi vääntyi pahannäköisesti, kun Maple Leafsin Cedric Pare tuli vastaan siniviivan jälkeen. 

Laine on sivussa kahdesta kolmeen kuukautta. Hän palaa siis parhaassa tapauksessa kaukaloon marras-joulukuun vaihteessa. 

Laineen sairasloman pituutta arvioitiin ja pelättiin huomattavasti pidemmäksi. Merkittävänä huilin lyhentäjänä voidaan pitää leikkauksen välttämistä. 

– Tapasin muutaman lääkärin. Sain hyviä mielipiteitä. Lopulta päätös oli minun. Päätin, ettei leikkausta tehdä, vaan kuntoutetaan, Laine paljasti.

Laine kertoi taklauksen suorittaneen Toronto-pelaajan olleen häneen yhteydessä tilanteen jälkeen. 

– En usko, että kukaan yrittää satuttaa toista. Jääkiekko on nopea peli. Laitoin itseni siihen tilanteeseen. Se oli valitettava törmäys. Hän (Pare) laittoi minulle jälkikäteen tekstiviestin, kunnioitan häntä siitä. Tilanne oli epäonninen.

Suomalainen myönsi, että takapakki vaikean viime kauden jälkeen otti henkisesti koville. 

– Muutama ensimmäinen päivä oli aika kurjaa. Olen taistellut kovin päästäkseni takaisin jäälle ja ollakseni taas innoissani. Sitten loukkaannun toisessa pelissä... tässä lajissa kuitenkin joskus loukkaantuu, yritän pysyä positiivisena, Laine avasi tuntojaan. 

Korjaus klo 19.20: Jutussa luki aiemmin virheellisesti, että laine voisi palata kaukaloon loka-marraskuun vaihteessa. Paluu on tällä tietoa mahdollista kuitenkin aikaisintaan marras-joulukuun vaihteessa.

Lue myös:

    Uusimmat