Ammattilainen tyrmää oudot tatuoinnit: Kuva suurempi sitoumus kuin asunnon osto

tatuointi
Ottaisitko tatuoinnin silmäluomeen tai kitalakeen? Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 21.01.2015 15:52
Toimittajan kuva

Katri Koskinen

katri.koskinen@mtv.fi

Tatuointien suosio ei näytä menettäneen tenhoaan suomalaisten keskuudessa. Kaikilla ei kuitenkaan ole haaveissa aivan perinteinen tatuointi, vaan ihmiset ovat halukkaita hakkauttamaan mustetta erikoisimpiinkin paikkoihin, kuten silmäluomiin, kieleen tai genitaalialueille. Ammattitatuoijan mukaan perinteiset tatuoinnit ovat kuitenkin suositeltavin vaihtoehto.

Tatuointi silmämunaan? Tai kenties kitalakeen? Mikään ei tunnu olevan täysin mahdotonta, mitä tulee kehonmuokkaukseen.

Suomessa on ainakin yksi henkilö, Mekaaninen Demoni, jonka molemmat silmämunat on tatuoitu. Tatuoiminen tapahtuu injektoimalla silmään mustetta, jolla pyritään muuttamaan valkuaisen väriä. Silmänsä tatuoineita – ja silmätatuointien tekijöitä – ei ole maailmassa kuin pieni kourallinen, mutta se on kuitenkin mahdollista.

Brittiläinen Jack Denny tatuoi kulmakarvansa 18-vuotiaana. Nyt hän suunnittelee tatuoivansa silmänsä. Kuvituskuva.

Brittiläinen Jack Denny tatuoi kulmakarvansa 18-vuotiaana. Seuraavaksi hän on suunnitellut tatuoivansa silmänsä. (Kuvituskuva: kuvaajana Mark Leaver.)

Myös silmäluomeen voi ikuistaa mustetta. Seitsemän vuotta alalla ollut tatuointiartisti Riku Valli, taitelijanimeltään Rikuturso, kertoo, että esimerkiksi vankiloissa silmäluomitatuoinnin tekemiseksi kikkana on ollut laittaa teelusikka silmämunan ja luomen väliin, jottei silmä vaurioituisi.

Onko mikään mahdotonta?

– Kyllähän tatuoinnin voi periaatteessa tehdä mihin vain ruumiinosaan. Tehdäänhän tatuointeja silmäluomiin ja limakalvoillekin, kuten esimerkiksi alahuuleen, kieleen, kitalakeen. Netissä pyörii myös kuvia, missä nuoret naiset ottavat tatuointeja peräaukon ympärille, Tampereen Putka Tattoo & Piercing -liikkeen tatuointikonkari kertoo.

– Ammattilaisen suositus on kuitenkin pysyä ihan perinteisissä tatskoissa. Oudot paikat sekä esimerkiksi sormet, varpaat, kämmenet sun muut parantuvat huonosti, Valli kuvailee.

– Voi sitä erikoisuutta tavoitella muullakin tavoilla kuin ottamalla tatuoinnin outoon paikkaan. Avaa vaikka säästötili, se on varmaan harvinaisuus nykypäivän maailmassa.

Hyvä hygienia ja parantuminen avainasemassa

Ammattilainen muistuttaa, että tatuoinnin paraneminen vaatii hyvää hygieniaa, jatkuvaa rasvailua ja suojausta tarvittaessa. Tästä syystä esimerkiksi limakalvoille tehty tatuointi tuo omat haasteensa.

– Kyseessä on operaatio, joka rikkoo limakalvon. Eli oikeastaan kyse on samasta asiasta, kuin olisi haava suussa. Limakalvot uusiutuvat nopeammin kuin iho, mutta hygieniasta täytyy pitää huolta, Riku Valli kuvailee.

Koska suun rasvaaminen ei niinkään onnistu, täytyy suuta purskutella säännöllisesti suolavedellä.

– Limakalvoille tehtävissä tatuoinnessa täytyy ottaa myös huomioon turvotus sekä se, että tatuoinnin joutuu tekemään todennäköisesti 2–3 kertaa, ennen kuin se jää kiinni.

”Tatuoinnin ottaminen on suurempi sitoumus kuin omakotitalo”

Kaikkeen ei tarvitse itse tatuointiartistinkaan suostua. Myös tatuoija voi kieltäytyä ottamasta asiakasta vastaan tai tekemästä hänelle toivomaansa tatuointia.

Tatuointi on suuri sitoumus.

Tatuointi on suuri sitoumus. (Kuvituskuva.)

– Kun kyseessä on alaikäinen tai sekaisin oleva henkilö. Jos kuva on ruma, vääräntyylinen, idea tuomittu epäonnistumaan tai muuten tyhmä, tai asiakkaan kanssa ei vain tule toimeen. Nämä ovat syitä, joilla tatuoija voi kieltäytyä tekemästä kuvia, Riku Valli kuvailee.

Tatuointiartisti kuitenkin kertoo, että tämän kaltaisia tilanteita tulee vastaan todella harvoin; kerran tai pari vuodessa.

– Yleensä ihmiset ymmärtävät, että artisti on se, joka on vastuussa siitä, miltä kuva näyttää, Valli muistuttaa ja kannustaa valitsemaan tatuoijaksi portfolioltaan itselleen miellyttävimmän vaihtoehdon, kuin turvautumaan halvimpaan ratkaisuun.

– Moni ei ymmärrä, että tässä on kyseessä isompi sitoumus kuin omakotitalossa, autossa tai jopa parisuhteessa. Tatuointi on siinä aina, sillä vaikka sen poistaisi, niin jonkinlainen merkki siitä aina jää.

Tuoreimmat aiheesta

Tatuoinnit