Anton Lundellin läpiajosta syntyi kylmäävä hetki NHL:ssä – "Tuollaista ei halua nähdä koskaan"

Florida Panthersin ja Dallas Starsin välisessä NHL-ottelussa Suomen aikaa perjantain vastaisena yönä koettiin pelottava hetki, kun vierasjoukkue Starsin maalivahti Scott Wedgewood jouduttiin viemään ulos kaukalosta paareilla. Stars voitti ottelun 6-4. 

Wedgewood joutui sivuun toisessa erässä, kun hän loukkasi itsensä Panthers-hyökkääjä Anton Lundellin läpiajon jatkotilanteessa. Maalivahti piteli selkäänsä sen jälkeen, kun hän oli venyttänyt itsensä kiekon tielle.

Video tilanteesta pääkuvan videolla. Siinä herkutellaan myös Dallasin Roope Hintzin maaleilla. 

Tapaus säikäytti, sillä Wedgewood makasi jäällä jonkin aikaa ja lopulta hänet vietiin kaukalosta paareilla. NHL-toimittaja Craig Morganin mukaan Stars-torjujan vamma osoittautui myöhemmin erittäin voimakkaaksi selkäkrampiksi.

Stars-tähti Tyler Seguin kertoi USA Todayn mukaan, että Wedgewood oli kävellyt pukuhuoneessa ottelun jälkeen. Päävalmentaja Peter DeBoer puhui ylävartalovammasta. 

– Luonnollisesti tuollaista ei halua nähdä koskaan. Löysimme keinot voittoon, ja nyt toivomme, että Wedgweood on kunnossa, DeBoer totesi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Ottelussa nähtiin myös suomalaistehoja. Roope Hintz aloitti avauserässä Starsin neljän maalin talkoot ja napautti myös vieraiden 5-1-osuman. Peräti kymmenen ottelun pisteputkessa porskuttavalla suomalaishyökkääjällä on 17 matsista kasassa tehot 8+14=22. 

Esa Lindell merkkautti syöttöpisteen Hintzin ensimmäiseen. Panthersin Eetu Luostarinen teki yhden osuman.

Floridan kapteeni Aleksander Barkov oli ottelusta sivussa sairastumisen takia. 

Lue myös:

    Uusimmat