Testissä OnePlus 7 Pro -huippupuhelin: Hyppäys terävimpään kärkeen

Julkaistu 14.05.2019 19:08
Toimittajan kuva

Markus Lehtiniitty

markus.lehtiniitty@mobiili.fi

@mlehtiniitty

OnePlus-puhelimet ovat läpi historiansa tulleet tunnetuksi siitä, että ne tarjoavat erinomaista vastinetta rahalle. Muiden valmistajien huippupuhelimia selvästi edullisempaan hintaan on saanut puhelimen, jossa suorituskyky on kuitenkin ollut huipputasoa.

Nyt tuttua kaavaa OnePlus 6:sta ja 6T:stä jatkavan OnePlus 7:n rinnalla OnePlus on ensi kertaa esitellyt samalla myös toisen uuden älypuhelinmallin, OnePlus 7 Pron, jolla OnePlus pyrkii ottamaan askeleen vielä lähemmäs aivan älypuhelinten terävintä kärkeä.

Testin perusteella OnePlus on myös tässä tavoitteessaan onnistunut, ja OnePlus 7 Pro on todella houkutteleva uutuus älypuhelinmarkkinoille.

OnePlus 7 Pro tulee saataville Suomessa kahtena muistiversiona sekä kolmena värivaihtoehtona:

  • OnePlus 7 Pro, 8 + 256 Gt – Mirror Gray, Nebula Blue, Almond: 749 €
  • OnePlus 7 Pro, 12 + 256 Gt – Nebula Blue: 829 €

OnePlus 7 Pro on ostettavissa jo lauantaina 18. toukokuuta kello 15 alkaen OnePlussan yhdessä DNA:n kanssa järjestämissä pop-up-myyntitapahtumissa Helsingissä, Tampereella, Raisiossa, Oulussa ja Kuopiossa.

OnePlus 7 Pron varsinainen myynti alkaa tiistaina 21. toukokuuta ja OnePlus 7:n kaksi viikkoa myöhemmin, tiistaina 4. kesäkuuta. OnePlus 7 Pro tulee myös ennakkotilattavaksi tänään.

Aluksi saatavana OnePlus 7 Prosta ovat tummanharmaa Mirror Gray ja sininen Nebula Blue -väri. Vaalea Almond-väri tulee saataville vasta kesäkuun aikana.

Väreistä tummanharmaa Mirror Gray ja vaalea Almond ovat kiiltäväpintaisia. Sininen Nebula Blue on mattapintainen samaan tyyliin kuin esimerkiksi aiempi OnePlus 6T:n Thunder Purple -väri. Nebula Blue -väri ei ole myöskään tasaisen sininen, vaan se näyttää eri kulmista ja eri valaistuksessa katsottaessa osittain tummaltakin.

OnePlus 7 Pron tummanharmaa Mirror Gray ja vaalea Almond-väri.

OnePlus 7 Pron tekniset tiedot

  • Lasi-alumiinirakenne
  • 6,67 tuuman sivuille kaartuva Quad HD+ -tarkkuuden (3120×1440 pikseliä, 516 PPI) Fluid AMOLED-näyttö 90 hertsin virkistystaajuudella ja 19,5:9-kuvasuhteella
  • Näytönalainen sormenjälkilukija
  • Stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki
  • Kolme takakameraa: pääkamera, telekamera ja ultralaajakulmakamera
    • 48 megapikselin pääkamera Sony IMX586 -kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla, f/1,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella, 7-elementtinen linssi (tallentaa neljä pikseliä yhdistämällä 12 megapikselin kuvia 1,6 mikronin pikselikoolla)
    • 8 megapikselin telekamera 3x optiseen zoomiin 1,0 mikronin pikselikoolla, f/2,4-aukolla ja optisella kuvanvakaimella (polttoväli 78 mm)
    • 16 megapikselin 117 asteen ultralaajulmakamera f/2,2-aukolla
    • Kaksisävyinen LED-kuvausvalo ja myös lasertarkennus
    • Videokuvaus 4K (30 / 60 fps), 1080p (30 / 60 fps), hidastuskuvaus 1080p (240 fps), 720p (480 fps)
  • Yläreunasta esiin nouseva etukamera
    • 16 megapikseliä Sony IMX471 -kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla ja f/2,0-aukolla, kiinteä tarkennus
    • Videokuvaus 1080p (30 fps), 720p (30 fps)
  • Kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri (Kryo 485 1x @ 2,84 GHz + 3x 2,42 GHz + 4x 1,8 GHz, Adreno 640 -grafiikkasuoritin)
  • 6, 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X) (Suomessa vain 8 tai 12 gigatavua)
  • 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (UFS 3.0), ei muistikorttipaikkaa (Suomessa vain 256 gigatavua)
  • Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
  • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (1,2 Gbit/s / 150 Mbit/s, kategoria 18/13)
  • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
  • GPS (L1+L5) / GLONASS / BDS / SBAS / Galileo (E1 + E5a) -paikannus
  • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
  • USB-C-liitäntä (USB 3.1 Gen 1), ei erillistä kuulokeliitäntää
  • 4 000 milliampeeritunnin akku
  • 30 watin (5V/6A) OnePlus Warp Charge -pikalataus
  • Mitat 162,6 x 75,9 x 8,8 millimetriä
  • Paino 206 grammaa
  • Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversio ja OxygenOS-ohjelmisto

OnePlus 7 Prossa on kookas 6,67 tuuman näyttö, joka on erittäin laadukas. Näyttö kattaa etupuolen laajasti, koska etukamera on piilotettu laitteen sisään ja nousee esiin vain tarvittaessa.

Hyvää OnePlus 7 Prossa

  • Mahtava näyttö. Näyttö on ollut nyt yksi erityinen panostuksen kohde OnePlussalle, ja se myös näkyy: kooltaan 6,67 tuuman näyttö on käytännössä kaikin tavoin erinomainen – tarkkuus, kirkkaus, väritoisto ja katselukulmat ovat kaikki terävintä kärkeä. Tavallista korkeampi, näytöstä sulavamman tekevä 90 hertsin virkistystaajuus on myös tervetullut parannus.
  • Huippuluokan suorituskyky. OnePlus 7 Pron sisältä löytyy Qualcommin Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri, joka edustaa tällä hetkellä kärkeä Android-puhelimissa ja takaa puhelimelle huippuluokan suorituskyvyn. Myös RAM-muistia OnePlus 7 Prossa on tarpeeksi – 8 tai 12 gigatavua muistiversiosta riippuen. Tallennusmuisti on ensimmäisenä älypuhelimena markkinoilla uutta, huomattavasti nopeampaa UFS 3.0 -versiota.
  • Kattava kamerakokonaisuus. Tarjolla on huomattavasti aiempaa parempi kamerakokonaisuus, kun 48 megapikselin pääkameran ohessa mukana ovat 16 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 8 megapikselin telekamera. Kuvanlaadussa OnePlus 7 Pro tarjoaa myös huomattavan parannuksen aiemmista OnePlus-puhelimista.
  • Nopea pikalataus. 30 watin tehoon yltävä OnePlus Warp Charge 30 -pikalataus täyttää OnePlus 7:n 4 000 milliampeeritunnin akkua tehokkaasti ja latausnopeus lukeutuu markkinoiden kärkikastiin.
  • Toimiva näytönalainen sormenjälkilukija. Sormenjälkilukija on parantunut huomattavasti verrattuna edeltävään OnePlus 6T -malliin. Nopeus ja toimintavarmuus ovat lukijassa nyt riittävän hyvällä tasolla niin ettei näytön alle sijoitettu lukija enää juuri heikennä käyttökokemusta. OnePlus kertoo tunnistuksen tapahtuvan nyt 0,21 sekunnissa verrattuna 6T:n 0,6 sekuntiin.
  • OxygenOS-ohjelmisto. OnePlussan ohjelmistoa on yleisestikin pidetty yhtenä parhaimmista Android-versioista mitä markkinoilla on. Siinä yhdistyvät keveys ja lähellä vakio-Androidia oleva ulkoasu muutamiin käytännössä käteviin lisäominaisuuksiin, jotka helpottavat käyttöä. Lisäksi OnePlus on viime aikoina kunnostautunut myös melko ripeänä päivitysten julkaisijana.

Nebula Blue -väri OnePlus 7 Prosta on tyylikäs.

Huonoa OnePlus 7 Prossa

  • Muutamat puuttuvat ominaisuudet. Puutteet ovat selkeitä. Ei langatonta latausta, ei muistikorttipaikkaa, ei erillistä kuulokeliitäntää eikä myöskään luokiteltua pöly- ja vesitiiviyttä. Lista on jo entuudestaan tuttu, mutta OnePlus 7 Pron korkeammalle noussut hinta tekee puutteista jälleen hieman merkittävimpiä ja osasta kilpailijoita nämäkin voivat löytyä.
  • Kasvojentunnistus hidas avaustapa (koska esiin nouseva etukamera). Tarvittaessa esiin nousevaan etukameraan siirtyminen syö kasvojentunnistuksen käytettävyyttä. Kasvojentunnistus käy hitaammin, vaikka kamera varsin nopeasti esiin nouseekin. Hidastumisen ohella kameran noususta aiheutuva surina on ärsyttävä kasvojentunnistuksen yhteydessä. Onneksi sormenjälkilukija on parantunut, joten kasvojentunnistus ei ole niin tarpeellinen ominaisuus.

Huippuluokan suorituskyky tuttua OnePlussaa

OnePlus-puhelimet ovat perinteisesti olleet varustettu Qualcommin viimeisimmällä ja tehokkaimmalla Snapdragon-huippupiirillä, eikä OnePlus 7 Pro ole tästä poikkeus. Sisuksista löytyvä Snapdragon 855 edustaa tällä hetkellä parasta mitä Android-puhelimissa suorituskyvyn puolesta on tarjolla.

Lisäksi OnePlus 7 Pro ja OnePlus 7 ovat ensimmäiset älypuhelimet markkinoilla uudella UFS 3.0 -tallennusmuistilla, joka on jopa moninkertaisesti nopeampaa kuin edeltäjänsä UFS 2.1. Nopeampi tallennusmuisti näkyy käytännössä tilanteissa, joissa muistiin pitää kirjoittaa tai sieltä lukea tietoja. Käytännössä merkittävin vaikutus pitäisi näkyä sovellusten käynnistymisnopeudessa.

Arkipäiväisessä käytössä uuden nopeamman tallennusmuistin vaikutusta on vaikea erottaa kokonaisuudesta, mutta joka tapauksessa OnePlus 7 Pro toimii todella vikkelästi – ja testisovelluksissa sen muistisuorituskyvystä saamat pisteet ovat kirkasta kärkeä.

OnePlus on kertonut varustaneensa OnePlus 7 Pron myös aiempaa tehokkaammalla jäähdytyksella, jossa hyödynnetään nestettä sisältävää lämpöputkea. Muutamien pidempien pelisessioiden perusteella OnePlus 7 Pro ei lämpene liikaa.

OnePlus kulki aikanaan etulinjassa pikalatauksen tuomisessa älypuhelimiin, ja sen oma aiemmin Dash Chargena tunnettu 20 watin pikalataus on kuulunut markkinoiden parhaimpiin. OnePlus 7:ssä pikalatauksen teho on 30 wattia. Tämä OnePlussan Warp Charge 30 on tuttu jo aiemmin OnePlus 6T:n McLaren Edition -erikoisversiosta.

Tehokkaampi pikalataus näkyy OnePlus 7:ssä hieman OnePlus 6T:tä nopeampana akun täyttymisenä huolimatta akun kapasiteetin kasvusta 3 700 milliampeeritunnista 4 000 milliampeerituntiin.

30 minuutissa OnePlus 7:n akku latautuu tyhjästä 56 prosenttiin. Noin 90 prosenttiin asti lataus on erittäin nopeaa.

Akunkesto OnePlus 7 Prossa on myös hyvä ja keskivertoa parempi. Akku kestää perusaktiivisella käytöllä läpi kaksikin päivää, mikä on hyvä suoritus.

OnePlus 7 latautuu jonkin verran OnePlus 6T:tä nopeammin huolimatta 8 prosenttia suuremmasta akun kapasiteetista.

OnePlussan ohjelmisto OxygenOS ei OnePlus 7 Pron yhteydessä ole saanut suuria muutoksia, vaan yleisilme ja perustoiminnot ovat ennallaan. Ohjelmisto lukeutuu edelleen parhaimpien joukkoon, kiitos selkeytensä sekä muutamien kätevien lisätoimintojen. Vaikkei suuria muutoksia ole nyt tehty, on OnePlus kuitenkin lisännyt pari uutta ominaisuutta.

Näytöntallennin-toiminto nimensä mukaisesti tallentaa näytön sisällön videomuotoon. Videoon tallentuvat sekä puhelimesta lähtevät äänet että mikforonin ääni.

Hieman hassulta vaikuttava lisäys on Zen-tila, jonka käynnistämällä puhelin muuttuu 20 minuutiksi käyttökelvottomaksi ja antaa näin käyttäjälleen rauhan. Zen-tilan aikana onnistuvat kuitenkin hätäpuhelut, saapuviin puheluihin vastaaminen sekä kuvien ottaminen kameralla.

Moitteeton laatutuntuma

OnePlus 7 Pron muotoilu on onnistunut ja laatutuntuma on moitteeton, kuten toki tässä hintaluokassa sopii olettaakin.

Kookkaan 6,67 tuuman näyttönsä myötä OnePlus 7 Pro ei ole pieni puhelin, ja pienikätisemmille liian suuri koko voi olla ongelmakin. Verrattuna edeltäviin OnePlus 6 ja 6T -malleihin leveys on kasvanut 0,5 ja 1,1 millimetrillä. Osittain suuresta koosta kohtuullisemman tuntuisen tekee näytön kevyt kaareutuminen pidemmiltä sivureunoiltaan. Testin aikana kaareva näyttö ei aiheuttanut tavallista enempää virhepainalluksia.

Näyttö OnePlus 7 Prossa on upea niin tarkkuudeltaan, kirkkaudeltaan kuin väritoistoltaan. AMOLED-näyttöpaneeli on erittäin laadukas. Näytön merkittävin erikoisuus teknisesti on sen tavallista korkeampi 90 hertsin virkistystaajuus, joka ei ole vielä kovin yleistä älypuhelimissa.

90 hertsin virkistystaajuuden vaikutuksen huomaa myös käytännössä, erityisesti jos vertailee toinen puhelin rinnalla käyttöliittymän animaatioiden sekä näytön selaamisen sulavuutta. Suurempi virkistystaajuus ei ehkä ole mullistus, mutta ehdottomasti toivotullut parannus. Virrankulutusta se hieman lisää, mutta asetuksista voi valita halutessaan käyttöön myös tutun 60 hertsin virkistystaajuuden.

OnePlus 6T vs. OnePlus 7 Pro. Näyttökoko on kasvanut 6,41 tuumasta 6,67 tuumaan.

Painikkeet OnePlus 7 Prossa on sijoitettu ergonomisesti onnistuneesti. Sormi yltää mukavasti virtapainikkeeseen puhelimen oikealla kyljellä, ja OnePlus-puhelinten tavaramerkki ja yksi erikoisuuksista, kolmiasentoinen hiljennyskytkin on nyt sijoitettu hieman lähemmäs virtapainiketta ja näin paremmin ulottuville.

Värinämoottori on myös yksi osa-alue, johon OnePlus on kiinnittänyt huomiota OnePlus 7 Prossa. Värinän kerrotaan olevan nyt 200 prosenttia aiempaa voimakkaampi.

Pohjasta löytyvät USB-C-liitäntä ja kaiutin- ja mikrofoniaukot.

Uutena ominaisuutena OnePlus 7 Prossa on stereokaiuttimet. Puhelimen alareunassa OnePlus on myös sijoittanut kaiuttimen nyt toiselle puolen USB-C-liitäntää niin, että pidettäessä puhelinta käsissä vaaka-asennossa tyypillisesti puhelimen yläpää vasemmalle osoittaen kaiutin ei jää käden alle. Myös SIM-korttipaikkojen luukku löytyy nyt alareunasta.

Esiin nouseva etukamera erikoisuutena

Etukamera nousee esiin tarvittaessa OnePlus 7 Pron yläreunasta.

OnePlus 7 Pro on ensimmäinen Suomessa laajasti myyntiin tuleva älypuhelin, joka on varustettu esiin nousevalla etukameralla. Sen myötä OnePlus 7 Pro on ollut mahdollista varustaa etupuolen laajasti kattavalla näytöllä, jossa ei ole lovea yläreunassa.

Etukamera nousee esiin nopeasti, kun kamerasovelluksessa siirrytään etukameratilaan. OnePlussan mukaan kamera nousee sähkömoottorin voimin ylös 0,65 sekunnissa. Mekanismista kuuluu sen liikkuessa selkeästi erottuva surina.

Selfie-kuvauksessa esiin nouseva etukamera ei käytettävyydeltään muuten eroa mitenkään tavallisesta.

Suuri kysymysmerkki ratkaisussa on tietenkin kestävyys. Jokainen liikkuva osahan luo ylimääräisen rikkoutumisriskin. OnePlus kertoo testanneensa järjestelmän kestävän yli 300 000 nousua ja laskua. Tämä tarkoittaa tavanomaisella käytöllä lukuisten vuosien käyttöaikaa (esimerkiksi 150 käyttökerralla päivässä testattu kestävyys yltäisi viiteen vuoteen).

Järjestelmä osaa myös havaita, jos sen avautumisen tiellä on este, ja hetken yrittämisen jälkeen ilmoittaa asiasta ja pitää kameran laitteen sisuksissa. Lisäksi kamera vetäytyy automaattisesti takaisin piiloon, jos puhelin putoaa – tämän havaitsemiseen käytetään kiihtyvyysanturia ja gyroskooppia, ja käytännössä ratkaisu vaikuttaa toimivan kuten on luvattukin.

Ylimääräisen lian ja roskan kertyminen häiritsemään nousumekanismin toimintaa on luonnollisesti pidemmän aikavälin riski. Kovin huolissani en kuitenkaan tästä olisi, sillä kamera sulkeutuu varsin tiiviisti.

Kamerat uudella tasolla

OnePlus on OnePlus 5T:stä lähtien tähän asti luottanut varsin erikoiseen kaksoiskameraratkaisuun, jossa 16 megapikselin pääkameran rinnalla on ollut tavallinen 20 megapikselin toinen kamera. Kyse ei ole ollut zoom-telekamerasta tai ultralaajakulmakamerasta, tai edes monokromikamerasta, vaan toisen kameran hyödyksi on jäänyt lähinnä muotokuvatilassa avustaminen. Toinen kamera edeltävissä OnePlus-puhelimissa on tuntunut tästä syystä menevän hieman hukkaan.

Nyt OnePlus 7 Prossa tilanne on muuttunut.

OnePlus 7 Prossa on nyt kolme takakameraa.

OnePlus 7 Pro on nyt varustettu 48 megapikselin pääkameralla. Käytettävä Sony IMX586 -kenno on tuttu jo muun muassa Honor View20 -älypuhelimesta, ja useampien julkistusten myötä tästä kennosta alkaa muodostua vuoden 2019 ”tavaramerkki” osana vahvaa kamerapuhelinta. Oletuksena kuvat tallennetaan 12 megapikselin koossa yhdistäen neljä pikseliä yhdeksi, minkä muun muassa pitäisi parantaa tallentuvan valon määrää.

48 megapikselin kuvien ottaminen OnePlus 7 Prolla onnistuu kamerasovelluksen Ammattilainen-manuaalisäätötilan kautta.

Muiden huippuluokan älypuhelinten tavoin OnePlus 7 Prossa kamera tallentaa taustalla monta kuvaa ja yhdistää niiden tietoja yhdeksi lopulta tallennettavaksi otokseksi. OnePlus kutsuu kokonaisuutta eli kuva-algoritmiaan nimellä UltraShot, jonka osia ovat HDR+ ja Super Resolution. Kamera hyödyntää muun muassa erilaisia valotusasetuksia ja yhdistää kuvista niiden parhaita osia.

OnePlus 7 Pron kaksi muuta takakameraa ovat 117 asteen ultralaajakulmakamera 16 megapikselin tarkkuudella sekä 8 megapikselin telekamera, joka tarjoaa noin 3x optisen zoomin verrattuna pääkameraan.

OnePlus 7 Pron kolme kameraa: 0,6x ultralaajakulma, 1x pääkamera ja 3x tele.

Kuvanlaadultaan OnePlus 7 Pro tekee hyvää jälkeä normaaleissa olosuhteissa. Kuvat ovat yksityiskohtaisia ja värit tallentuvat luonnollisesti. Lisäksi dynamiikka kuvissa on hyvä. Myös hämärässä kamerat suoriutuvat huomattavasti aiempaa paremmin, mutta jäävät ehkä hieman jälkeen markkinoiden parhaimmasta tasosta – joskin esimerkiksi alla vertailukuvissa loppujen lopuksi erot ovat useimmissa tilanteissa melko vähäisiä.

Zoomatuissa kuvissa OnePlus 7 Pro tuottaa optisella 3x zoom -tasollaan tarkan ja onnistuneen lopputuloksen, ja luonnollisesti zoomin toiminta on huomattavasti parantunut edeltävään OnePlus 6T:hen verrattuna. Siirryttäessä korkeammille zoom-tasoille verrokeista Huawei P30 Pro alkaa erottua edukseen ja pesee suuremman zoomin kuvien tarkkuudessa ja yksityiskohdissa vielä OnePlussan.

Videokuvaus OnePlus 7 Prolla ei onnistu ultralaajakulmakameralla. OnePlus ei ole vielä vahvistanut, onko tähän tulossa muutosta tulevissa ohjelmistopäivityksissä.

Kameratestaaja DxOMark on myös jo arvioinut OnePlus 7 Pron 111 pisteen arvosanalla, jota edellä ovat vain Huawei P30 Pro ja Samsung Galaxy S10 5G.

Alta artikkelin lopusta löytyy vielä lisää kuvia kameroilla.

Huomio! Sisällönhallintajärjestelmämme pakkaa kuvia rajusti, joten läheisempi tarkastelu kuviin kannattaa tehdä alkuperäisversioina. Kaikki kuvat alkuperäisinä löytyvät myös tämän Dropbox-kansion kautta.

5x zoom -kuvavertailu:

Hämäräkuvavertailu:

Erillisellä yökuvaustilalla:

Todella pimeässä sisällä puhelinten kameravertailussa Huawei P30 Pro on edelleen omassa maagisessa luokassaan taikoen kuvaan tyhjästä huomattavan määrän valoa.

Mitä puuttuu?

OnePlus 7 Pron ominaisuuslistassa on sekä yllätyksettömiä että yllättäviäkin puutteita.

OnePlus ei ole perinteisesti varustanut puhelimiaan muistikorttipaikoilla, ja tähän tuskin on odotettavissa muutosta jatkossakaan. Samoin erillisen 3,5 millimetrin kuulokeliitännän aika päättyi erittäin todennäköisesti pysyvästi, kun OnePlus sen viime vuonna 6T-mallista ensimmäistä kertaa pois jätti.

Sen sijaan kahden ominaisuuden osalta OnePlussan vastahankaisuus alkaa vaikuttaa erikoisemmalta. OnePlus on pitkään puhunut langatonta latausta vastaan korostaen oman langallisen latauksensa tehokkuutta. Monista kilpailijoista kätevyyttä lisäävä langattoman latauksen tuki kuitenkin löytyy, ja sen puuttuminen OnePlus 7 Prosta sen korkeammassa hintaluokassa alkaa olemaan jo huomattava heikkous.

Samoin venkoilu pölyn- ja vedenkestävyyden kanssa ihmetyttää. Ennen julkistusta OnePlus tempaisi ja upotti OnePlus 7 Pron vesiämpäriin todistaakseen sen vedenkestävyyden. Silti samaan hengenvetoon OnePlus totesi ettei OnePlus 7 Prolla ole alalla yleistä pöly- ja vesitiiveydestä kertovaa IP-luokitusta, koska se maksaisi liikaa. Perustelu on todella huono, sillä itse luokituksen hankkimisen kustannukset eivät ole merkittävät suhteessa puhelinten koko myynnin arvoon.

Kun selkeä luokitus pöly- ja vesitiiveydestä yhä puuttuu, on OnePlus 7 Pro tältä osin yhä alakynnessä jo lähes kaikkiin keskeisimpiin kilpailijoihinsa verrattuna.

5G-versio tulossa

Uuden sukupolven 5G-verkkojen tukemisen osalta OnePlus kulkee etulinjassa. Se on jo aiemmin kertonut tuovansa ensimmäisen 5G-älypuhelimensa myyntiin Suomessa yhdessä Elisan kanssa toisen vuosineljänneksen aikana. Tämä aikataulu pitää edelleen paikkansa, ja OnePlus 7 Pro saakin näin jo pian seuraa OnePlus 7 Pro 5G:stä.

OnePlus 7 Pro 5G.

OnePlussan 5G-puhelinmalli pohjautuu siis OnePlus 7 Prohon ja on ulkoisesti sitä vastaava, mutta suuniteltu sisäisesti osittain uudelleen.

OnePlus 7 Pro 5G:ssä on kymmenen antennia, kun niitä OnePlus 7 Prossa on kuusi kappaletta. Lisäksi kasvaneen lämmöntuotannon vastapainoksi puhelimen sisällä jäähdytysjärjestelmänn pinta-ala on kaksinkertaistettu. Tilaa puhelimen sisältä syöneet muutokset ovat vaatineet esimerkiksi NFC-lähiyhteyden antennin uudelleensuunnittelun puolet pienemmäksi.

OnePlus 7 Pro 5G on tulossa saataville vain yhtenä muistiversiona, 8 ja 256 gigatavua, sekä värinä. 5G-verkon tuen lisäksi OnePlus 7 Pro 5G tukee 4G LTE -verkkoja kategoriassa 20, eli jopa 2 gigabitin latausnopeudella verrattuna 1,2 gigabitin enimmäisnopeuteen OnePlus 7 Prossa. Lisäksi erona perus-Prosta OnePlus 7 Pro 5G:ssä on vain yksi SIM-korttipaikka. Ilmoitetut mitat ja paino ovat samat sekä OnePlus 7 Prolle että 5G-versiolle.

OnePlus 7 Pro 5G on tulossa myyntiin ainoastaan Isossa-Britanniassa, jossa kumppanina on EE, sekä Suomessa. 5G-verkot tuovat yleisesti käyttöön suuremmat tiedonsiirtonopeudet sekä pienemmän viiveen. Uuden taajuusalueen myötä mobiiliverkkoihin tulee myös kaivattua lisäkapasiteettia.

OnePlus 7 Pro 5G:n saatavuudesta ja hinnasta kerrotaan vasta myöhemmin.

Yhteenveto: Erinomainen huippuluokan älypuhelin

OnePlus 7 Pron värivaihtoehdot.

OnePlus 7 Pro on erinomainen älypuhelin. Enää OnePlussan puhelin ei tarjoa vain erinomaista vastinetta rahalle, vaan se kilpailee paikasta aivan älypuhelinten kehityksen kärjessä Samsungin, Huawein ja Applen viimeisimpien huippupuhelinten kanssa.

OnePlus 7 Prossa on mahtava näyttö, joka ei jätä toivomisen varaa. Suorituskyky on tutulla tavalla huippuluokkaa kiitos viimeisimmän Snapdragon-tehopiirin ja nopean tallennnnusmuistin. Lisäksi OnePlussan pikalataus kuuluu markkinoiden aivan terävimpään kärkeen.

Aiemmin OnePlus-puhelimet eivät mitenkään erityisesti loistaneet kameroillaan, mutta nyt kameroissakin OnePlus 7 Pro parantaa huomattavasti.

OnePlus 7 Prolla on myös edelleen hintaetu puolellaan kovimpiin kilpailijoihinsa verrattuna. Se on niitä ainakin 100-150 euroa halvempi.

Kokonaisuutena OnePlus 7 Pro on älypuhelin, jota parempaa on sen hinnalla vaikea löytää.

Alla vielä lisää OnePlus 7 Prolla otettuja kuvia sekä aluksi vertailukuvia muiden puhelinten kanssa. Huomio! Sisällönhallintajärjestelmä pakkaa kuvia rajusti, joten läheisempi tarkastelu kuviin kannattaa tehdä alkuperäisversioina. Kaikki kuvat alkuperäisinä löytyvät myös tästä Dropbox-kansiosta.

3x zoom:

10x zoom:

Alla kuvia OnePlus 7 Prolla. Kuvan yhteydessä maininta käytetystä kamerasta.

0,6x ultralaajakulma:

0,6x ultralaajakulma:

1x pääkamera:

3x telekamera:

3x telekamera:

1x pääkamera:

1x pääkamera:

3x telekamera:

1x pääkamera:

3x telekamera:

1x pääkamera:

1x pääkamera:

3x telekamera:

Tuoreimmat aiheesta

Digi