Audi-pomo tunnustaa: F1-projektia jarrutellaan – "Aloitimme keskustelut

Tätä nykyä Sauberina F1-sarjassa kilpailevan tallin on määrä muuttua Audiksi kaudelle 2026. Uusi tulokas on kuitenkin päättänyt jarrutella F1-suunnitelmiaan.

Audi kertoo asettaneensa "realistisemman" tähtäimen F1-projektilleen sen jälkeen, kun talli sai valmiiksi analyysin valmistautumisestaan debyyttikauteen 2026.

Saksalainen autojätti ilmoitti alun perin tavoittelevansa osakilpailuvoittoja kolmen vuoden sisällä mukaantulostaan, mutta Audin toimitusjohtajan Gernot Dollnerin mukaan Audi on "kalibroinut aikajännettään uudelleen".

– Olemme tietoisia siitä, että siitä tulee useiden vuosien ohjelma. Aloitimme keskustelut, kuinka kunnianhimoisia voimme olla, mutta emme ole saaneet niitä keskusteluja vielä päätökseen, Dollner sanoi BBC:n mukaan.

Dollner lisäsi Audin "arvioineen uudelleen" F1-ohjelmaansa viime vuonna, mutta ettei yhtiö ole koskaan harkinnutkaan F1-hankkeen hylkäämistä.

– Nyt on todellakin oikea hetki. Päätös oli hyvin valmisteltu kaksi ja puoli vuotta sitten. Arvioimme sen uudelleen viime vuonna ja uskomme, että F1 ja Audi on täydellinen pari – se sopii strategiaamme ja olemme onnellisia tästä projektista tietäen sen olevan kunnianhimoinen ja vaativan aikaa.

Audin on määrä ottaa Sauberin omistajuus ja hallinta ensi kauden ensimmäisen neljänneksen jälkeen suoritettuaan samalla tallin hallintoon liittyvät uudelleenjärjestelyt.

Dollner puhui lyhyesti medialle Italian gp:n yhteydessä yhdessä Audin tallipäällikkönä aikanaan toimivan Mattia Binotton rinnalla. Päätöstä Nico Hülkenbergin tallitoverina kaudella 2025 toimivasta kuljettajasta ei ole kaksikon mukaan vielä tehty.

Binotton mukaan Audi "ei voi hyväksyä" MM-sarjassa viimeisenä majailevan Sauberin nykyistä kilpailukykyä.

 

Lue myös:

    Uusimmat