Italian Kimissä havaittiin heti samankaltaisuus Räikkösen kanssa

Monzan F1-varikolla nähtiin viikonlopun aikana poikkeuksellisesti kaksi Kimiä, kun Mercedeksen kisakuskiksi palkatun Kimi Antonellin lisäksi paikalle saapui myös Kimi Räikkönen.

Räikkönen on nähty harvoin varikolla vuoden 2021 lopettamisensa jälkeen. Tällä kertaa hän saapui koko perheen voimin Monzaan tapaamaan vanhoja tuttuja.

Samaan viikonloppuun osui Mercedeksen ilmoitus 18-vuotiaan italialaisen Andrea Kimi Antonellin palkkaamisesta ensi kauden kisakuskikseen Ferrarille lähtevän Lewis Hamiltonin tilalle.

Antonelli käyttää etunimeä Kimi, jonka hän on saanut Ferrarin edellisen maailmanmestarin mukaan. Räikkösen siirto Ferrarille julkistettiin juuri Antonellin syntymän aikoihin alkusyksystä 2006.

Kokenut Sky Sportsin F1-toimittaja Ted Kravitz huomasi heti Antonellin ensimmäisessä lehdistötilaisuudessa yhtäläisyyden Räikköseen.

– Kimi kertoo meille, millainen persoona hän on. Hän on 18-vuotias, hän antaa lyhyitä vastauksia, Kravitz kommentoi.

– Ehkä häntä vähän jännittää antaa haastatteluita, mutta lyhyitä vastauksia antamalla hän on ottanut vinkkiä nimikaimaltaan siitä, miten ei tarvitse viettää liian pitkää aikaa tekemällä mediahaastatteluita formula ykkösissä.

Antonelli kuvaili itseään sentään muutamalla sanalla. Räikkönen olisi jättänyt arvioinnin muille.

– Minusta oli kuitenkin aika suloista, kun hän sanoi: ”Katsokaa, olen empaattinen persoona, mutta radalla olen äärimmäisen aggressiivinen kuski”, Kravitz totesi.

Kimi Antonellin ensimmäinen F1-harjoitus päättyi perjantaina ulosajoon vain kymmenen minuutin treenin jälkeen. Mercedes oli kuitenkin jo tehnyt hänen kanssaan sopimuksen, joka julkistettiin lauantaiaamuna.

Kravitzilla oli myös tiedonmurunen siitä, miksi Räikkönen oli saapunut paikalle Monzan varikolle.

– Sen jälkeen, kun hän jäi eläkkeelle, häntä on harvoin nähty. Hän ei aio tehdä paluuta kuljettajaksi tai halua päästä tallijohtoon, koska ne olivat viimeinen asia, joita hän halusi tehdä edes silloin, kun oli kuski ja sai siitä palkkaa.

– Hän on täällä, koska hänellä on yhteyksiä yhteen Sauberin sponsoreista. Toinen syy on, että hän nauttii Monzan taiasta, kuten me muutkin, Kravitz taustoitti.

Lue myös:

    Uusimmat