Avilta Attendolle kova ukaasi: Herajärven hoivakodin korjattava vakavat puutteensa 35 000 euron sakon uhalla

Hyvinvointiala selvitti hoivan odotusajat - tässä hätkähdyttävät tulokset 7:32
Katso myös: Hyvinvointiala selvitti hoivan odotusajat – tässä hätkähdyttävät tulokset.

Aluehallintovirasto (avi) on antanut  ratkaisun Attendon Herajärven hoivakodissa ilmenneiden vakavien puutteiden korjaamiseksi. 

Avi määräsi, että Keski-Suomen Saarijärvellä sijaitsevan ikääntyneiden hoitokodin toiminta on muutettava vastaamaan asiakkaiden palvelutarvetta ja vanhuspalvelulakia.

Avi määräsi korjaamaan havaitut puutteet 350 000 euron uhkasakon uhalla syyskuun alkuun mennessä.

Avin vaatimat muutokset koskevat henkilöstön rakennetta, kielitaitoa sekä hoivakodin johtamista. 

Näissä havaittiin vakavia puutteita, kun Herajärven hoivakotiin tehtiin ennalta ilmoittamaton valvontakäynti.

"Vaaditut muutokset ilman muuta tehdään"

Attendon aluejohtaja Simo Saaranen kertoi STT:lle tänään maanantaina, että aluehallintoviraston edellyttämä epäkohtien korjaaminen oli aloitettu hoivakodissa jo ennen maanantain valvontapäätöstä. 

Aluejohtajan mukaan Attendo sai avin vaatimukset tietoon jo kesäkuun puolella.

– Nyt tulleessa päätöksessä ei ollut mitään yllättävää. Korjaavia toimenpiteitä on tässä työstetty jo jonkin aikaa yhteistyössä hyvinvointialueen ja avin kanssa.

Saaranen painottaa, että avin edellyttämät muutokset ilman muuta tehdään eikä asiassa ole hänen mukaansa mitään epäselvää.

–  ässä on ollut taustalla tulkintaeroja. Vanhuspalvelulaki nojaa nykyisin hyvin pitkälle palveluntuottajan omavalvontaan esimerkiksi henkilöstöltä vaadittavan kielitaidon osalta. Meille on tullut tänä vuonna uusia ulkomaalaisia työntekijöitä. Mutta ilman muuta noudatamme tässä valvovan viranomaisen sanaa.

Työntekijöille järjestetään Saarasen mukaan muun muassa lisäkielikoulutusta.

Nyt julki tulleessa ratkaisussaan avi kehotti palveluntuottajaa myös esimerkiksi muuttamaan työvuorosuunnittelua sekä varmistamaan, että yksikössä on riittävät resurssit avustaviin tehtäviin.

Lue myös:

    Uusimmat