Ruoasta löytyi lasin ja pesukuulien jälkeen lisää tuntemattomia esineitä – hyvinvointialue teki tutkintapyynnön

Vanhus voi joutua odottamaan jopa kuukausia hoitoa -"Meillä on Suomessa liian vähän hoitopaikkoja" 2:00
Vanhus voi joutua odottamaan jopa kuukausia hoitoa - "Meillä on Suomessa liian vähän hoitopaikkoja"

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on tehnyt poliisille tutkintapyynnön ateriapalvelun ruokiin päätyneistä vierasesineistä. Ilkivallan mahdollisuutta ei ole voitua sulkea pois.

Toissa viikolla hyvinvointialueen asiakkaiden ruokiin kerrottiin päätyneen vierasesineitä: lasia ja astioiden pesussa käytettäviä muovikuulia. Tapauksien jälkeen aloitetussa tehostetussa laadunvalvonnassa ilmeni kaksi uutta epäilyä vierasesineistä.

– Lyhyen ajan sisällä on sattunut useampi harvinainen laatupoikkeama, eikä ilkivallan mahdollisuutta ole voitua sulkea pois. Näin ollen katsoimme tarpeelliseksi tehdä asiasta tutkintapyyntö, hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö toteaa. 

Ateriapalveluiden palveluntuottajana toimii Attendo Majakka Oy.  Molemmissa tapauksissa kyseessä oli Attendon selvityksen mukaan inhimillinen virhe.  

Ruokapalveluihin sisältyy niin tuotanto, kuljetus kuin hyvinvointialueen tekemä ruuanjakelu. Ruoka-annoksia jaellaan päivittäin noin 1 500 asiakkaalle Vantaan ja Keravan alueella. 

– Ruokahetki on tärkeä osa arkea. Olemme todella pahoillamme näistä vakavista laatupoikkeamista. Luottamus ateriapalveluitamme kohtaan on kärsinyt ja teemme kaikkemme, että ruoasta voidaan nauttia hyvillä mielin joka päivä, Aronkytö toteaa.

Hyvinvointialue ei tiedota asiasta enempää. Tiedotusvastuu siirtyy poliisille. 

Lue myös:

    Uusimmat