"Avuton fiilis" valtasi Eveliina Salosen – pian hän oli maailmanmestari: "Tärisin ihan hulluna sen lopun"

Suomalaispelaaja Eveliina Salonen ylsi frisbeegolfin maailmanmestariksi hämmentävien vaiheiden jälkeen Virginian osavaltiossa Yhdysvalloissa sunnuntaina. Salosen heikko puttipeli oli romuttaa kultahaaveet. 

Salonen, 25, lähti päätöskierrokselle toiselta sijalta, yhden heiton yhdysvaltalaisen Holyn Handleyn takana. Suomalainen avasi kierroksen hyvin, mutta 9. ja 12. väylällä heikon puttaamisen seurauksena tulleet tuplabogeyt vetivät mieltä mustaksi. 

– 12. väylän jälkeen mietin, että saattoi mennä mestaruus tuohon, kun en nähnyt tuloksia, sillä netti ei toiminut, Salonen kertasi kisan jälkeen.

Hänellä oli "avuton fiilis" puttiongelmiensa kanssa. 

– Uskoin koko ajan, että ne putit menevät (sisään). Mutta sitten se on juuri se 0,01 sekuntia ennen kuin se (kiekko) irtoaa minun kädestäni, niin jotain tapahtuu. Aika ujoksi jäivät ne jotkut yritykset.

Pian 12. väylän jälkeen Salonen kuitenkin kuuli, että ero kärkeen on vain kolme heittoa. Tämä sytytti suomalaisen kolmen birdien putkeen väylillä 13-15. Kun kilpasiskot päätyivät samalla pahoihin ongelmiin, tilanne muuttui nopeasti ja radikaalisti.

– 16. väylästä eteenpäin tärisin ihan hulluna sen lopun. Siinä vaiheessa tajusin, että se (mestaruus) on lähellä ja voin voittaa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Mestaruustunne realisoitui päätösväylän avauksen onnistuttua. Salonen oli unelmoinut pienestä lähtien olevansa jonkun lajin maailmanmestari. Lopulta voittomarginaali oli kaksi heittoa (tulos -18).  

– Tästä eteenpäin kaikki on bonusta. 

Yksi näistä bonuksista on edessä vuoden päästä, kun Salonen pääsee puolustamaan mestaruuttaan MM-kotikisoissa Nokialla ja Tampereella.

– Se kuulostaa hullulta, Salonen naurahti. 

Niklas Anttilalle MM-hopeaa

Miesten kisassa Niklas Anttila tuli hopealle tuloksella -33. Hän taipui yhdysvaltalaiselle Isaac Robinsonille neljällä heitolla. 

– Tänään ei ollut minulle mikään paras päivä, 22-vuotias Anttila harmitteli päätöskierroksen tulostaan -4.

Ratkaisevan oloinen isku tuli 14. väylällä, kun Anttila teki bogeyn. 

– Putti tuli ulos korista ja kiekko rullasi lähes pois pelialueelta. Siinä kohtaa oli kuitenkin neljä heittoa eroa, niin se oli aika paljon Isaacista kiinni, että mitä hän tekee. Siihen se varmaan kaatui viimeistään. 

Anttila tietää, missä hänen pitää parantaa, jotta maailmanmestaruus irtoaisi esimerkiksi kotikisoissa vuoden päästä. 

– Tärkeitä hetkiä pitää vielä harjoitella, että onnistun niissä. 

– Siihen ei auta muu kuin kisaaminen ja tiukat paikat, Anttila summasi. 

Lue myös:

    Uusimmat