Bataattikebabit
- 400 g bataattia
- 0,5 ananasta
- 2 kiinteää omenaa
- suolaa
Grillauskastike
- 50 g suolatonta voita
- 1/2 tl kanelia
- 1 limen mehu
- 2 rkl angostuuraa (saa alkosta)
Kastike
- 1 prk ranskankermaa
- 1/2 punttia minttua
- suolaa
- sokeria
- 4 pitaleipää
Kuori bataatit. Leikkaa bataatit neljään osaan ja pilko tasakokoisiksi paloiksi.
Keitä miedossa suolavedessä n. 10 min.
Kuori ananas. Leikkaa ananas neljään osaan ja poista kova keskusta. Leikkaa lohkoiksi.
Pilko omenat lohkoiksi.
Sekoita kattilassa voi, kaneli, limen mehu ja angostuura.
Pujota lohkot vartaisiin (vartaita yhteensä 8 kpl).
Nypi mintusta lehdet, pilko ne ja sekoita ranskankerman kanssa. Lisää hieman suolaa ja sokeria. Laita kastike jääkaappiin.
Leikkaa pitaleivät auki. Kastele hieman vedellä ja lämmitä hetki uunissa 180° c.
Penslaa vartaat grillauskastikkeella ja grillaa. Penslaa vartaita vielä grillauksen aikana.
Täytä pitaleivät vartailla ja lusikoi päälle minttukastiketta.
Bataattipiirakka ja vaahtokarkkeja
- 750 g bataattia
- 50 g suolatonta voita
- 2 munaa
- 1/2 rkl muskottipähkinää (jauhettua)
- 2 rkl angostuuraa
- 3 rkl korppujauhoja
- 4 vaahtokarkkia
- kanelia
- vaniljajäätelöä
Keitä bataatit kypsiksi.
Voitele piirakkavuoka voilla.
Kuori kuumat bataatit ja muusaa ne. Lisää muusiin sokeri, kaksi kananmunaa, muskotti, voi, angostuura ja kaneli.Sekoita.
Laita muusi piirakkavuokaan ja ripottele päälle korppujauhot. Kuvioi pinta veitsenkärjellä. Kypsennä uunissa n. 30 min. 180 c.
Ota piirakka uunista ja laita piirakan päälle vaahtokarkit. Gratinoi vielä 275 C uunissa n. 3-4 min, kunnes vaahtokarkit ovat kauniin ruskeita. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.