Bensa haisee ja kumi palaa – testasimme, millaista on ajaa jokamiehenluokkaa

Jakso 3 – Jokkis 8:24
Katso yllä olevalta videolta, miten toimittaja pärjäsi ratin takana jokkiksen ajoradalla.

Jokamiehenluokka, tuttavallisemmin jokkis, on suomalainen autourheilulaji, jossa ei menopelien hinnoilla pröystäillä. Uuden lajin metsästäjät suuntasi kolmannessa jaksossa Hyvinkäälle tutustumaan, mistä suositussa autourheilussa on kyse.

Toimittaja Jonna Hellgren ja kuvaaja Pete Näsman tutustuvat sarjassaan hieman harvinaisempiin harrastuksiin. Ennen kaikkea kaksikko haluaa innostaa suomalaisia ylös sohvannurkasta kohti aktiivisempaa elämäntyyliä.

Parhaillaan yksi harrastus voi yhdistää koko perhettä, kuten Tuulia Sundellin tapauksessa. Ja tämä harrastus on tietysti jokamiehenluokka.

– Minun isäni on ajanut kilpaa, minä olen ajanut. Nyt meidän poikamme aloitti ajamaan kilpaa. Tämä on tällainen perinne.

– Jokkis sopii kaikille. Jos vain tykkää vauhdista ja pärinästä, mielestäni kannattaa kokeilla.

Auto on myytävä, jos ostaja ilmaantuu

Jokkista on ajettu jo 1970-luvulta lähtien, joten mistään uudesta lajista ei ole kysymys. Silti monikaan ei tiedä, mitä jokkis oikeastaan on.

– Nämä autot ovat sellaisia parin tuhannen euron arvoisia kilpailussa, mutta todellisuudessa kalliimpia. Joka kisan jälkeen nämä myydään sitten 2 000 eurolla, Sundell selittää.

Tämä tarkoittaa siis sitä, että jokainen lisenssin omaava kuski on velvollinen myymään autonsa, jos joku sen haluaa ostaa. 

Jokkiyhteisö on laaja ja esimerkiksi kilpailuja järjestetään vuosittain noin 100 eri puolilla maata. 

Katso yllä olevalta videolta, miten toimittaja pärjäsi ratin takana.

Ensi viikon torstaina 17. lokakuuta tutustutaan boffaukseen eli pehmomiekkailuun.

Uuden lajin metsästäjien kaikki jaksot löydät myös MTV Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat