Sirkuksen taikaa rengastrapetsilla – toimittajan käsivoimat todellisessa testissä

Jakso 5 - Rengastrapetsi 9:11
Rengastrapetsi vaatii kärsivällisyyttä ja käsivoimia. Onnistumisen kokemuksia lajista saa kuitenkin melko nopeasti. Katso videolta, miten toimittaja pärjäsi treeneissä.

Uuden lajin metsästäjät -sarjan toimittaja Jonna Hellgren ja kuvaaja Pete Näsman tutustuivat ilma-akrobatian muotoon, rengastrapetsiin, jossa liikkeitä tehdään katosta roikkuvan renkaan avulla. Viime vuosien aikana laji on saavuttanut suosiota myös sirkuksen ulkopuolella.

Erityisesti tankotanssin yleistyttyä rengastrapetsin pariin on löytänyt lisää harrastajia.

Kyseessä ei ole enää siis pelkästään sirkuksesta tuttu laji, vaan monet liikuntapalveluja tarjoavat studiot ovat ottaneet lajin valikoimaansa. 

Ikäjakauma on myös laaja.

– Minä olen opettanut kaiken ikäisiä. Laji sopii minun mielestäni kaikille. Pitää olla hieman kärsivällisyyttä varsinkin, jos haluaa kehittyä hieman pidemmälle. Ajattelen, että rohkeus ja voima kehittyy sitten tehdessä, kuvaa sirkustaiteilija Noora Juppi, joka opettaa rengastrapetsia Studio Loisteessa. 

Kädet koetuksella

Lajin aloittaminen on erityisen raskasta käden lihaksille. 

Roikkumaan tottumattomille saattaa tulla yllätyksenä, miten nopeasti käden lihakset väsyvät. Toisaalta laji on juuri siitä syystä äärimmäisen hyvää treeniä ylä- ja keskivartalolle. 

Onnistumisen kokemuksia saa suhteellisen nopeasti, mutta haastetta rengastrapetsista löytyy varmasti loputtomiin. 

Ai niin. Mustelmista polvitaipeissa ei kannata pelästyä seuraavana päivänä. 

Ensi viikon torstaina 31. lokakuuta tutustutaan scoottaukseen.

Katso yllä olevalta videolta, millaista rengastrapetsi on.

Lue myös:

    Uusimmat