Uuden lajin metsästäjät taistelutantereella – boffaus on hyvää liikuntaa koko kaveriporukalle

Jakso 4 - Boffaus 8:37
Katso yllä olevalta videolta, miltä boffaus eli pehmomiekkailu näyttää.

Taistellaan! Tuo lause kantautuu nurmikentällä useaan otteeseen, kun parisenkymmentä boffaajaa, pehmomiekkailijaa, hyökkäävät toisiaan kohti. Tämä laji liikuttaa Suomessa Rovaniemeltä aina Etelä-Suomeen asti.

Boffaus totisesti on matalan kynnyksen laji, sillä sitä voi harrastaa kaksin tai isossakin porukassa. Taistelupaikkana voi toimia yhtä lailla sisä- tai ulkotilat.

Lajista kuulee puhuttavan usein pehmomiekkailuna, mutta lajin harrastajat puhuvat mielummin boffauksesta. 

– Boffaus kuvaa lajia paremmin kuin pehmomiekkailu, sillä tässä käytetään paljon muutakin kuin miekkoja, sanoo joukkuejohtaja Tapio Suontakainen.

Mitä tulee varusteisiin, niin pelkällä miekalla pääsee pitkälle. Sitäkään ei tarvitse varsinaisesti ostaa, mutta se pitää askarrella itse. 

Miekkojen lisäksi voi käyttää omatekemiä jousipyssyjä, keihäitä, kilpiä ja muita taisteluvälineitä. Uuden lajin metsästäjäkaksikko olikin ymmällään, kun varusteita löytyi, jos jonkinlaisia.

Bofferointi on hyvää liikuntaa

Kenelle sitten laji sopii? 

Oikeastaan kaikille. Ohjatuissa ryhmissä kuitenkin saattaa olla ikäraja.

– Meillä on treenit täällä pääkaupunkiseudulla aina seitsemästä ikävuodesta lähtien. Meillä vanhin osallistuja on 60 vuotta, Suontakainen kertoo.

Laji yllätti toimittaja Jonna Hellgrenin totaalisesti, sillä boffaus on hvvin monipuolinen laji, joka kehittää koko vartaloa. Lajissa tulee juostua ja taivuteltua kroppaa joka suuntaan ja tuleepa kyykkyjäkin tehtyä aivan huomaamatta.  

Kuvaaja Pete Näsmanilla olikin täysi työ pysyä taistelijoiden perässä.

Katso yllä olevalta videolta, miltä boffaus näyttää.

Uuden lajin metsästäjät on sarja, jossa tutustutaan hieman tuntemattomampiin liikuntaharrastuksiin, joita katsojat ja lukijat ovat saaneet ehdottaa. 

Tavoitteena on innostaa suomalaisia löytämään itselleen harratus, joka motivoisi liikkumaan.

Ensi viikon torstaina 24. lokakuuta tutustutaan rengastrapetsiin.

Uuden lajin metsästäjien kaikki jaksot löydät myös MTV Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat