Showpaini vaatii kuntoa ja eläytymiskykyä – näin toimittaja pärjäsi treeneissä

Jakso 1 – Showpaini 9:07
Uuden lajin metsästäjät -sarja on taas täällä! Avausjakso tempaisee katsojat mukaansa showpainin maailmaan.

Uuden lajin metsästäjät -sarja on taas täällä! 2. kauden avausjakso tempaisee katsojat mukaansa showpainin maailmaan. Hyväntuulinen kaksikko tutustuu taas mitä erikoisimpiin liikuntaharrastuksiin, joita katsojat, lukijat ja kollegat ovat heille ehdottaneet. Hikeä ja mustelimia ei tästä treenistä puuttunut.

Heittelyä pitkin painikehää, karjumista ja leikkilyömistä. Siinä valtaosan mielikuva showpainista.

Laji on äärimmäisen suosittua Yhdysvalloissa, mutta Suomessa vielä melko tuntematon. Tämä tulee ehkä lähivuosina muuttumaan.

– Showpaini on esittävää taidetta. Hyvin, hyvin fyysistä. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että me treenaamme urheilua. Akrobatiaa, tarinankerrontaa, huutamista ja itkemistä, kuvaa showpainija Mikko Shemeikka.

Suomessa ei ole vielä kovin suurta harrastajakuntaa, mutta kasvava kylläkin. Lajiin voi lähteä tutustumaan kuka tahansa, mutta täysi-ikäinen tulee kuitenkin olla.

– Minun mielestäni painimisessa on hyvin paljon, vähän kuten näyttelemisessäkin, niin kaikilla roolinsa. Kaiken kokoiset, - näköiset, ja -ikäiset ihmiset voivat harrastaa showpainia. Kunhan on 18 vuotta, Shemeikka sanoo.

Miten toimittaja pärjäsi mukana showpainitreeneissä? Katso yllä olevalta videolta, miten showpainia treenataan. 

Ensi viikon torstaina 3. lokakuuta nähdään sarja toinen jakso. Silloin kaksikko pukee jalkaansa tanssikengät ja pyörähtävät vauhdikkaan paritanssin, lindy hopin, pariin. 

Uuden lajin metsästäjien kaikki jaksot löydät myös MTV Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat