Biden: Aselevon saavuttaminen Gazaan edelleen mahdollista

Neuvottelut jatkuvat Kairossa alkavalla viikolla.

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin mukaan aselevon saavuttaminen Gazaan on edelleen mahdollista Israelin ja äärijärjestö Hamasin keskinäisistä syytöksistä huolimatta.

Hamas syytti jälleen sunnuntaina Israelin pääministeriä Benjamin Netanjahua neuvottelujen sujumattomuudesta.

Hamasin mukaan Netanjahu on yksin vastuussa neuvottelujen välittäjien työn turmelemisesta, sopimuksen vastustamisesta ja panttivankien elämästä.

Netanjahu puolestaan sanoi itse aikaisemmin sunnuntaina, että neuvotteluja turmelee Hamas, jota pitää painostaa kovemmin, jotta se hyväksyisi ehdotuksen.

Bidenin mukaan keskustelut aselevon saavuttamiseksi ovat yhä käynnissä. Biden kommentoi asiaa toimittajille sunnuntaina paikallista aikaa vietettyään viikonlopun Yhdysvaltain presidentin vapaa-ajan asunnolla Camp Davidissa.

Blinken Israelissa

Aseleponeuvotteluja käytiin viime viikolla kaksi päivää Qatarin pääkaupungissa Dohassa, ja ne jatkuvat Egyptin Kairossa alkavalla viikolla.

Sunnuntaina Israeliin saapuneen Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin on määrä tavata Netanjahu ja muuta Israelin johtoa maanantaina. Kyse on jo Blinkenin yhdeksännestä Lähi-idän matkasta sitten Gazan sodan alkamisen.

Israelista Blinken jatkaa matkaansa Egyptiin neuvottelemaan tiistaina.

Lue myös:

    Uusimmat