Netanjahu syyttää Hamasia aseleponeuvottelujen tärvelemisestä

Pääministerin mukaan Israelin joukkojen jättäminen Gazaan ei ole ainoa auki oleva kohta.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu syytti jälleen keskiviikkona äärijärjestö Hamasia Gazan aseleponeuvottelujen tärvelemisestä.

– Hamas on hylännyt kaiken. Toivon tämän muuttuvan, sillä haluan panttivangit pois sieltä. Yritämme löytää joitain kohtia, joista voisimme aloittaa neuvottelut. Hamas kuitenkin kieltäytyy, koska heidän mukaansa mitään puhuttavaa ei ole, Netanjahu sanoi.

Israelin pääministeri vakuutti viimeksi maanantaina, ettei aio painostuksesta huolimatta luopua vaatimuksesta jättää joukkoja Gazan ja Egyptin rajalle. Netanjahun mukaan joukot ovat välttämättömiä, jotta Hamas ei voi aseistautua uudelleen.

Netanjahu väitti kuitenkin keskiviikkona, että Israelin joukkojen jättäminen Gazaan ei ole ainoa neuvotteluissa auki oleva kohta. Pääministerin mukaan myös yhteisymmärrys siitä, kuinka paljon palestiinalaisvankeja vapautettaisiin panttivankeja vastaan reunaehtoineen, puuttuu täysin.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoi aikaisemmin tällä viikolla, ettei usko Netanjahun tehneen riittävästi työtä sovun eteen.

Gazan sota on jatkunut lähes 11 kuukautta.

Lue myös:

    Uusimmat