Bisnesidea se tämäkin! Danielle keksi koronavirushuolien ansiosta aivan erityisen hengityssuojaimen: "Tämä ei todellakaan ole vitsi"

0:25img
Tätä et ole iPhonesta huomannut! Puhelin piilottaa salasanat avauskoodin taakse asetuksiin. Jos salasanalistan saisikin auki, kuvakaappauksilla salaisia tietoja ei voi kerätä itselleen...
Julkaistu 19.02.2020 20:39

Maria Aarnio

maria.aarnio@mtv.fi

Danielle kehitti hengityssuojaimen, johon on painettu ihmisen kasvojen alaosa. Somekansa on huolissaan siitä, voisiko  "kasvonaamarilla" esimerkiksi avata jonkun muun puhelimen kasvojentunnistusta käyttäen.

Koronaviruksen aiheuttamat huolet ovat tyhjentäneet hengityssuojainvarastoja ympäri maailman. Eräs nainen näki maskien suosion nousussa bisnesidean, kertoo New York Post.

Maskilla voisi avata puhelimen?

FaceIDMasks painaa hengityssuojaimeen ihmisen kasvojen alaosan kuvana, jotta tämä voisi edelleen käyttää puhelimen tai tietokoneen kasvojentunnistusohjelmaa.

Moni käyttää kasvojentunnistusta esimerkiksi puhelimen lukituksen avaamiseen, mutta kun kasvoja peittää hengityssuojain, puhelin ei enää tunnista käyttäjää.

Laitteita ei voi huijata naamarilla

Ideassa onkin vain yksi mutta: uudenaikaisia koneita ei voi "huijata" maskin avulla. Idean kehittänyt Danielle Baskin tosin kertoo testaavansa naamareita eri laitteiden kanssa.

– Yksi tapa ohittaa ongelma on lisätä toissijaiset kasvot iPhoneen tai iPadiin, ja käyttää kustomoitua naamaria. Voit kenties huijata systeemin luulemaan, että siltä naamasi näyttää, New York Postin Chris Smith vihjaa.

Danielle kertoo ideastaan. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Onko kyseessä sittenkin vitsi?

Danielle huomauttaa, ettei maskeja voi vielä tilata, mutta nettisivulla sitä voi kuitenkin jonottaa. Hintaa maskille tulee noin 40 dollaria.

Daniellen mukaan maskia voisi käyttää esimerkiksi identiteettinsä suojaamiseen, jos kasvojensa alaosaan valitsee "väärän" leuan.

Kysymykseen siitä, onko naamari pelkkä vitsi, hän vastaa nettisivullaan sanomalla "kyllä, ei, emme ole varmoja".

– Virukset eivät ole vitsi. Pese kätesi, kun voit. Ja hanki rokotteet, kun voit, Danielle kirjoittaa.

Ideaa pidetään hyvänä

Ideasta on jo tullut palautetta. Vaikka maski ei avaisikaan puhelimia, sitä on pidetty hyvänä ideana.

– Tämä ei todellakaan ole vitsi. Jos haluat tuoda tämän sairaaloihin ja potilastyöhön, tälle on tarve. Tein joitain alkeellisia maskeja vuosia sitten vähentääkseni eristyksessä olevien, kroonisesti sairaiden potilaiden jännitystä. Ja varsinkin lastensairaaloissa (on tarve), käyttäjä ArtistDominic kehuu.

– Itse odotan sitä, että näen ihmisten sekoittavan oman naamansa toisten naamoihin, kuin jossakin Perunapää-pelissä, Daniel Dumbrill heittää.

Tältä maski voisi näyttää. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Haluan pois tältä planeetalta"

Kaikkiin idea ei ole uponnut. Osa on huolissaan siitä, voisiko  "kasvonaamarilla" avata jonkun muun puhelimen. Jotkut näkivät hengityssuojaimessa jopa merkkejä siitä, että maailmanloppu todella on tulossa.

– Tämä on niin dystooppista, että haluan pois tältä planeetalta heti, nimimerkki shrimp eating mammal toteaa.

– Ajattelin aivan samaa. Pysäyttäkää tämä ajelu, sillä minua oksettaa, nimimerkki Pickle sanoo.

– Tämä on oudoin maailmanloppu ikinä, nimimerkki coffee! coffee! coffee! vitsailee.

Aiheesta ahdistuneet eivät ole aivan väärässä: suojaimia valmistava Resting Risk Face kertoo nettisivulla olevansa design-firma, joka tekee "trendikkäitä, dystooppisia tuotteita".

LUE MYÖS: Tämä lentomatkustaja meni kohtalaisen pitkälle välttääkseen koronaviruksen – meni koneeseen teltta päällään

Lue lisää lifestyle-aiheista!

Lähteet: Nypost.com, Faceidmasks.com, Twitter

Tuoreimmat aiheesta

Keksinnöt