Britannia kutsui Venäjän diplomaatit puhutteluun

Aiemmin perjantaina Britannian ulkoministeri David Cameron sanoi, että presidentti Vladimir Putin tulisi saattaa vastuuseen oppositiojohtaja Navalnyin kuolemasta.

Britannian hallinto kertoi myöhään perjantaina, että se on kutsunut maassa olevat Venäjän diplomaatit puhutteluun oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin kuoleman jälkeen. Britannian mukaan on tehtävä selväksi, että Venäjän viranomaiset ovat syyllisiä Navalnyin kuolemaan.

Aiemmin perjantaina Britannian ulkoministeri, entinen pääministeri David Cameron sanoi, että presidentti Vladimir Putin tulisi saattaa vastuuseen tapahtuneesta. Ulkoministeriö totesi myös, että kenenkään ei pitäisi epäillä "Venäjän brutaalia systeemiä missään tilanteessa". Ministeriö jatkoi tiedonannossaan, että Navalnyi käytti koko elämänsä venäläisen korruption esilletuomiseen ja vapaan politiikan tekemiseen.

Navalnyi, 47, kuoli vankeudessa Siperiassa venäläisviranomaisten mukaan perjantaiaamuna.

Useita kymmeniä ihmisiä kokoontui Lontoossa Venäjän suurlähetystön eteen englannin- ja venäjänkielisin kyltein. Niissä sanottiin muun muassa, että "Putin pitää pysäyttää" ja "Me olemme Navalnyi".

Katso myös: Tässä on Navalnyin viimeinen videoitu esiintyminen ennen kuolemaansa:

Lue myös:

    Uusimmat