Seitsemän parlamenttiedustajaa jättää Britannian työväenpuolueen protestina sille, että puolue on kannattanut Britannian EU-eroa. Toinen perustelu erolle on se, että puolue ei ole kyennyt kitkemään antisemitismiä keskuudestaan.
Eroavat parlamenttiedustajat kertovat muodostavansa uuden itsenäisen parlamenttiryhmän, mutta eivät ole perustamassa uutta puoluetta. He eivät myöskään ole liittymässä EU-myönteisiin liberaalidemokraatteihin.
Edustajat syyttävät puheenjohtaja Jeremy Corbynia puolueen viemisestä äärivasemmistoon.
Yksi eroajista on Chuka Umunna, joka oli mukana työväenpuolueen puheenjohtajakisassa vuonna 2015. Hänen mukaansa Britannian "politiikka on rikki".
– Jos haluatte vaihtoehtoa, auttakaa meitä rakentamaan se, Umunna sanoi tiedotustilaisuudessa.
Luciana Berger sanoi eropäätöksen olleen vaikea, mutta välttämätön. Hän syytti työväenpuoluetta "institutionaalisesta antisemitismistä".
– Olen alkanut hävetä sitä, että edustan työväenpuoluetta. Jätän taakseni kiusaamisen, kiihkoilun ja loukkaamisen kulttuurin, Berger sanoi.
Chris Leslie sanoi jättävänsä työväenpuolueen, koska se on pettänyt Euroopan. Hänen mukaansa äärivasemmisto on kaapannut puolueen.
Corbyn pettyi
Corbyn sanoi olevansa pettynyt parlamenttiedustajien päätökseen.
– Nyt enemmän kuin koskaan on aika saattaa ihmiset yhteen, jotta voimme rakentaa paremman tulevaisuuden meille kaikille, Corbyn sanoi.
Umunnan, Bergerin ja Leslien lisäksi työväenpuolueen jättävät Ann Coffey, Mike Gapes, Gavin Shuker ja Angela Smith.