Carolinan suomalaipuolustajalta häikäisevä temppu

Anttoni Honka ja viimeisellä minuutilla voittomaalin tehnyt Aleksi Heimosalmi nousivat Carolinan ratkaisijoiksi harjoitusottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan.

Suomalaispuolustajat Anttoni Honka ja Aleksi Heimosalmi väläyttivät hyökkäyspelitaitojaan, kun Carolina Hurricanes kukisti jääkiekon NHL:n harjoitusottelussa Tampa Bay Lightningin maalein 2–1.

Pelipaikkoja Carolinasta tavoittelevasta suomalaiskaksikosta Honka viimeisteli 1–1-tasoituksen toisessa erässä huiman nousun päätteeksi. Hän sai kiekon Tyson Jostilta puolustusalueella, nousi röyhkeästi keskialueen yli ja karkasi Tampan pelaajien välistä. Suomalainen yllätti lopulta Tampan maalivahti Matt Tomkinsin napakalla rannelaukauksella.

Heimosalmi tälläsi ratkaisun kovalla lyöntilaukauksella siniviivan ja b-pisteen välistä kolmannen erän viimeisellä minuutilla Jackson Blaken syötöstä. Carolinan verkkosivuilla julkaistulta videolta sai vaikutelman, että maskimiehenä häärinyt Jost ohjasi laukauksen maaliin, mutta NHL:n verkkosivuilla täysosuma merkittiin suomalaiselle.

Molemmat joukkueet pelasivat testimiehistöillä keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa. Carolinalta oli sivussa esimerkiksi ykköstähti Sebastian Aho, mutta suomalaishyökkääjistä mukana olivat runkomies Jesperi Kotkaniemi ja pelipaikkaa jahtaava Juha Jääskä.

Jääskä, 26, lähti HIFK:sta täksi kaudeksi rapakon taakse, mutta 23-vuotias Honka pelasi farmiliiga AHL:ssä jo toissa kaudella. Viime kauden hän kiekkoili JYPissä. Heimosalmi, 21, pelasi edelliskaudet Ässissä. Hän on Carolinan toisen kierroksen varaus vuodelta 2021 ja oli kyseisen vuoden varaustilaisuuden suomalaiskärki.