CBS: Harris niukasti Trumpin edelle kannatusmittauksessa

Yhdysvaltain varapresidentti ja demokraattien presidenttiehdokas Kamala Harris on kirinyt kannatuksessa niukasti republikaanien ehdokkaan Donald Trumpin edelle, ilmenee CBS Newsin tuoreesta mielipidemittauksesta.

Valtakunnallisesti Harrisin kannatus oli kyselyn perusteella 50 ja Trumpin 49 prosenttia. Virhemarginaali kokonaiskannatuksen osalta on 2,1 prosenttiyksikköä.

Vaa'ankieliosavaltioissa, jotka ovat perinteisesti ratkaisevassa asemassa Yhdysvaltain presidentinvaaleissa, ehdokkaiden kannatus oli kokonaisuutena tasan 50–50. Harrisin ja Trumpin suosio vaihtelee osavaltiokohtaisesti, joskin kaksikon väliset erot ovat virhemarginaalin sisällä jokaisessa seitsemästä vaa'ankieliosavaltiosta.

Selvästi Bideniä kannatetumpi

Harrisin kannatus Trumpiin suhteutettuna oli mittauksessa kuusi prosenttiyksikköä vahvempi kuin presidentti Joe Bidenin, kun tämä vetäytyi presidenttikisasta.

Suurin osa demokraattien äänestäjistä ja lähes puolet kaikista äänestäjistä sanoo, että Harrisin ehdokkuuden myötä he ovat aiempaa motivoituneempia äänestämään.

Tällä hetkellä 85 prosenttia demokraattien kannattajista sanoo äänestävänsä varmasti, kun heinäkuun puolivälin tienoilla 81 prosentilla oli varmuus asiasta. Lukema on korkeampi kuin kertaakaan aiemmin tänä vuonna.

Republikaanien äänestysinto on puolestaan hieman laskenut. Vielä heinäkuussa 90 prosenttia äänestäjäksi rekisteröityneistä republikaaneista oli varma äänestämisestään, mutta nyt luku on pudonnut 88 prosenttiin.

Trump menettänyt mustia äänestäjiä

Sähköistynyt presidenttikisa on nostanut äänestysinnokkuutta myös mustien äänestäjien keskuudessa. Nyt uurnille aikoo 74 prosenttia mustista äänestäjistä, kun heinäkuun puolivälin jälkeen äänestää aikoi vain 58 prosenttia.

Demokraattien ehdokasta aikoo äänestää nyt 81 prosenttia mustista äänestäjistä, kun heinäkuussa vain 73 prosenttia aikoi antaa äänensä demokraateille.

Heinäkuussa republikaanien ehdokasta aikoi äänestää 24 prosenttia mustista äänestäjistä, mutta tuoreimman mittauksen mukaan luku oli enää 18 prosenttia.

Naisäänestäjien keskuudessa Harris johtaa Trumpia suuremmalla marginaalilla kuin Biden johti. Harrisia äänestäisi 54 prosenttia naisista, kun Trumpille äänensä antaisi 45 prosenttia naisista.

Sen sijaan miehistä 54 prosenttia äänestäisi Trumpia ja 45 prosenttia Harrisia. Harrisia äänestäisi yhtä suuri määrä miehiä kuin aiemmassa mittauksessa oli valmis äänestämään Bidenia.

Lue myös:

    Uusimmat