Christian Heljanko haki näyttävää temppua – Tapparan molaritähdeltä ironinen tokaisu maaliyrityksestä

Maalikooste: Ässät - Tappara 5:50
Videolla maalikooste ottelusta Ässät-Tappara.

– Kuulitte oikein, hän pelasi 16 kautta Ässissä, Veli-Pekka Ketola kuvaili entisen ketjukaverinsa Kari Makkosen pelaajauraa perjantain juhlaottelussa.

Maajoukkueen kapteenina toiminut ja NHL:ää nuoren Wayne Gretzkyn ketjukaverinakin pelannut Makkonen kertoi pelinumeron jäädyttämisen olevan suurin kunnianosoitus, jonka seura voi pelaajalleen antaa.

– Ensimmäiset pyörähdykseni jäällä otin kolmevuotiaana, siitä se lähti. Muistan ensimmäinen pelini Ässissä, harjoituspelin Ruotsissa. Valmentaja Lasse Heikkilä piirsi pienelle paperilapulle, miten tulisi pelata, Makkonen muisteli.

– Kun Kari Makkonen kolasi vastustajan Rauman-tien puoleisessa päädyssä, meille muillekin kasvoivat rintakarvat. Kerran osuin Ilves-pakki Risto Siltasen kanssa samoille raiteille kuin Makkonen. Hän jyräsi ylitse meistä molemmista, Ketola jatkoi.

Juhlapäivä oli Ässien ja Makkosen, mutta osansa hänen kiekkomatkallaan on ollut myös vierasjoukkueella. Makkonen toimi Tapparan apuvalmentajana kausina 1999–2003 ja 2005–2007.

Illan miesten jääkiekkoliigan ottelussa Tappara vei voiton lukemin 4–3 (2–1, 1–1, 1–1). Päätöserässä Ässät sai kiriä aikaan ja kavensi ylivoimalla. Maalintekoa yritti myös vähemmän osunut nimi.

– Niin monta kertaa on yritetty tyhjiin, eikä ikinä ole mennyt noin paljon ohitse. Täytyy vähän harjoitella sitä, tyhjään Ässien maaliin osumaa yrittänyt Tappara-vahti Christian Heljanko totesi.
 

Lue myös:

    Uusimmat