CNN: Poliisi epäilee Alabaman ampumisen olleen kohdennettu isku – tapahtumapaikalta löydetty yli sata hylsyä

Kaupungin pormestarin mukaan on mahdollista, että ampumisessa käytettiin laittomia muuntolaitteita, joilla aseet on voitu käytännössä saada ampumaan sarjatulta.

Yhdysvalloissa Alabaman osavaltiossa tehdyn ampumisen epäillään olleen kohdennettu isku, uutiskanava CNN kertoo.

Neljä ihmistä kuoli ja ainakin 17 haavoittui, kun useat ampujat avasivat tulen vilkkaalla alueella Birminghamin kaupungissa paikallista aikaa lauantai-iltana.

Birminghamin poliisi uskoo, että ampujien kohteena oli yksi tietty ihminen. Epäillyn kohteen kerrotaan saaneen surmansa ampumisessa.

Kaupungin pormestarin Randall Woodfinin mukaan on mahdollista, että ampujien aseissa oli laittomia muuntolaitteita, joilla aseet on voitu käytännössä saada ampumaan sarjatulta. Poliisi kertoi, että paikalta löydettiin yli sata hylsyä.

Toistaiseksi ketään ei ole pidätetty ampumisen vuoksi. Birminghamin poliisi on pyytänyt alueen yrityksiä toimittamaan poliisille valvontakameratallenteita ja pyytänyt yleisöltä tietoja tapahtuneesta.

Pormestari vaatii tiukempia aselakeja

Birminghamissa on tänä vuonna tapahtunut muitakin ampumisia, joissa on kuollut useita ihmisiä. CNN:n mukaan helmikuussa kaupungin kirjaston edessä surmattiin ampumalla neljä miestä. Heinäkuussa yökerhossa tapahtuneessa ampumisessa taas kuoli neljä ja haavoittui kymmenen ihmistä.

Pormestari Woodfin sanoi aseväkivallan olevan kaupungissa "epidemian tasolla" ja vaati tiukempia aselakeja. Hän kiinnitti erityishuomiota muuntolaitteisiin.

–  Ne ovat laittomia liittovaltion tasolla, mutta eivät osavaltion tasolla. Meidän on tutkittava niitä, jotka tekevät näitä laitteita ja myyvät niitä, hän sanoi CNN:n mukaan.

Ampuma-aseväkivaltaa tilastoivan Gun Violence Archive -verkkosivuston mukaan Yhdysvalloissa on ollut tämän vuoden aikana yli 400 joukkoampumista. Sivusto määrittelee joukkoampumiseksi tapauksen, jossa on haavoittunut tai kuollut vähintään neljä ihmistä, pois lukien ampuja.

Lue myös:

    Uusimmat