Cristiano Ronaldosta pamahti Donald Trumpiin liittyvä kohuväite – nyt selvisi totuus

Cristiano Ronaldosta on kiertänyt Yhdysvalloissa useita erilaisia huhuja vuosien saatossa. Nyt The Athletic on laskenut yhden Donald Trumpiin yhdistetyn kohuväitteen hautaansa ja tutkinut samalla sen hämmentävää syntyperää.

New York Post julkaisi vuonna 2015 uutisen, jonka mukaan Ronaldo olisi ostanut asunnon Yhdysvaltojen entisen presidentin omistamasta Trump Towerista. Ökyasunnon hinnaksi maalailtiin 18,5 miljoonan dollaria.

Tunnetut sanomalehdet ja uutismediat kuten The Guardian, TMZ, Daily Mail, Business Insider ja Vanity Fair kertoivat kaikki pian samaisesta aiheesta. Asuntopuheiden seurauksena alettiin epäillä, että Real Madridia silloin edustanut Ronaldo olisi siirtymässä Pohjois-Amerikan MLS-liigaan.

Trump-yhteydellä oli puolestaan vaikutuksensa myös Ronaldon maineeseen. Vuonna 2017 Washington Post julkaisi artikkelin, jossa kerrottiin yksityiskohtaisesti, kuinka lähes 7 400 fania oli allekirjoittanut vetoomuksen, jossa kehotettiin Ronaldoa lähtemään Trumpin rakennuksesta johtuen kannattajien kielteisestä suhtautuimisesta Trumpiin.

Vuonna 2021 ilmestyi toinen tarina, jonka mukaan Ronaldo myi kiinteistön yli 10 miljoonan dollarin tappiolla. Asiasta uutisoineet The Sun, Yahoo ja Vanity Fair mainitsivat kaikki lähteenään New York Postin, mutta linkit siteerattuun julkaisuun johtavat tänä päivänä suoraan uutismedian kotisivulle.

Uutinen itsesään on siis kadonnut kuin tuhka tuuleen.

Totuus selvisi viimein

Ronaldo ei ole vuosien varrella kommentoinut asuntotapausta julkisesti. Ymmärrettävästi näin, sillä asunnon todellinen omistaja oli nainen nimeltä Judy Roth Berkowitz.

Asiaa tuoreeltaan selvittänyt The Athletic onnistuikin tavoittamaan kiinteistövälittäjä Lee Summersin, joka kauppasi asunnon Berkowitzin puolesta vuonna 2021 kiinalaiselle naiselle. Tämän vahvistaa myös New Yorkin kiinteistörekisteri.

– Olimme yhtä yllättyneitä kuin muutkin (New York Postin uutisesta). Selvyyden vuoksi sanottakoon, että Cristiano Ronaldo ei koskaan omistanut kyseistä asuntoa. Judy ei myynyt asuntoa ennen kuin myin sen kiinalaiselle naiselle, Summers kertoi Athleticille.

– Huhu ei vain halunnut kuolla. Ja se loi oman elämänsä. Mutta Ronaldo ei koskaan, ei koskaan omistanut sitä. Judy osti sen kauan sitten, noin vuonna 1990 tai 1992. Hän oli pitkäaikainen omistaja. Ronaldon kanssa ei ollut koskaan mitään sopimusta. Hän ei muista kenenkään neuvotelleen Ronaldon puolesta.

"Minulla oli tylsää"

New York Post kertoi alkuperäisessä uutisessaan, että Ronaldo ostin asunnon italialaiselta liikemieheltä Alessandro Protolta. Nyt pidetään kuitenkin todennäköisenä, että Proto keksi koko tarinan.

Proto paljasti vuonna 2017 julkaistussa kirjassa “Minä olen huijari”, kuinka hän esiintyi eri supertähtien kiinteistönvälittäjänä ja lavasti väärennettyjä tarinoita saadakseen julkisuutta liiketoiminnalleen.

Vuonna 2013 hänet oli tuomittu rahoitusmarkkinoiden manipuloinnista, mikä kävi ilmi hänen vuonna 2018 antamastaan haastattelusta espanjalaiselle El Pais -lehdelle.

Ollessaan kotiarestissa, hän jatkoi tarinoiden keksimistä, joihin myös Ronaldolla oli tapana liittyä. Proto muun muassa keksi, että elokuvaohjaaja Martin Scorsese olisi kirjoittamassa hänestä elämäkertaelokuvaa nimeltä “Manipulaattori”, jossa näyttelesivät tähdet Channing Tatum ja George Clooney. Hän onnistui jopa saamaan uutisoitua, että Ronaldo jäi yllättäen ilman roolia kyseisessä elokuvassa.

– Se oli fantastista. Olin pidätettynä ja minulla oli tylsää, joten mietin, mitä tehdä, Proto kertoi El Paisille.

– Valitsin maailman parhaan ohjaajan ja huippunäyttelijät. Se oli hullua, lisäsin eri artisteja pikkuhiljaa, isoja julkkiksia, eikä kukaan kysynyt mitään. Se oli uskomatonta.

Lue myös:

    Uusimmat