Espanjan superteini rikkoo lakia EM-finaalissa

Espanjan 16-vuotias Lamine Yamal rikkoo Saksan lakeja pelaamalla jalkapallon EM-kisojen finaalissa.

Ottelu alkaa Berliinissä paikallista aikaa klo 21, mikä tarkoittaa sitä, että Yamalin niin sanottu työaika suihkuineen, vaatteiden vaihtoineen ja mahdollisine juhlineen kestää lähemmäs puoltayötä.

Saksassa alle 18-vuotiaan työaika ei saisi lain mukaan jatkua klo 20 jälkeen. Jalkapalloilijoille on myönnetty asiassa poikkeus, mutta heidänkin osaltaan työpäivän pitäisi päättyä ihan viimeistään klo 23. Kaikkien työvelvoitteiden kuten mediahaastatteluiden ja pelin jälkeisten toimien tulisi olla hoidettu tähän mennessä.

Laki on tietysti säädetty nuorten suojelemiseksi, ja se vaikuttaa Saksassa nuorten otteluiden alkamisaikoihin. EM-finaalin osalta on kuitenkin turha kuvitella, että ottelun alkamisaikaa muutettaisiin yhden pelaajan takia. Olisi myös todella absurdia, että Yamal joutuisi lopettamaan EM-finaalin aikaisemmin ikänsä takia. Laki ei siis vaikuta hänen pelaamiseensa finaaliottelussa, mutta Espanjan jalkapalloliitolle sillä voi olla seurauksia.

Espanjalaislehdistön julkaisut Marca ja Cadena Cope kertovat, että Espanjan jalkapaloliitto saattaa saada jopa 30 000 euron mätkyn lain noudattamatta jättämisestä.

Lamine Yamalista tuli Ranskaa vastaan pelatussa välierässä EM-historian nuorin maalintekijä 16 vuoden ja 362 päivän ikäisenä. Yamal pelaa EM-finaalin 17-vuotiaana, sillä hän täyttää vuosia lauantaina eli päivää ennen loppuottelua.

Lue myös:

    Uusimmat