Daniel Ståhlin olemus hämmästytti

Kiekonheiton olympiavoittaja ja kaksinkertainen maailmanmestari Daniel Ståhl otti Pariisin olympialaisten pudotusuhan hämmästyttävän rauhallisesti.

Maanantain ensimmäisessä karsintaryhmässä heittänyt ruotsalainen sai singottua limpun ensimmäisellä heitollaan 65,16 metriin. Karsintarajan ollessa 66 metriä oli tulos varsin vahva, mutta minkäänlaista varmuutta se ei finaalipaikasta tuonut.

Ståhlin kaksi seuraavaa heittoa jäivät alle 64 metriin, joten hän joutui ryhmänsä kuudentena jännittämään vielä B-ryhmän tuloksia. Tai oikeastaan minkäänlaista jännitystä ei hänestä näkynyt.

– Oloni tuntuu itse asiassa aika varmalta. Olen oikein rentoutunut, Ståhl kommentoi oman suorituksensa jälkeen.

– Luulen, että se riittää. Seitsemän miehen pitää ohittaa minut, joten katsotaan. Ei voi muuta kuin odottaa, Ståhl sanoi.

Ennustus osui oikeaan. B-ryhmästä vain kaksi heittäjää päihitti ruotsalaisjätin, ja arvokisafinaalien putki jatkuu myös Pariisissa. Rooman EM-kisoissa hän jäi kesäkuussa yllättäen neljänneksi.

– Se oli paljon parempi heitto kuin Roomassa ja itse asiassa koko vuonna, joten minusta tuntuu, että olen pääsemässä vauhtiin, Ståhl lupaili.

31-vuotiaalla Ståhlin kauden paras tulos on toukokuussa heitetty 68,99. Viimeksi hänen kauden parhaansa on jäänyt alle 71 metrin vuonna 2018.

Kiekonheiton karsinnassa neljä miestä heitti yli karsintarajan. Ykkönen oli Liettuan Mykolas Alekna tuloksella 67,47. Alekna heitti huhtikuussa Yhdysvalloissa maailmanennätystuloksen 74,35.

Lue myös:

    Uusimmat