Seiväshypyn maailman ykkönen musertui täysin: "Tämä on sydäntäsärkevää"

Ilman tulosta Pariisin olympialaisten seiväskarsinnassa jäänyt mitalisuosikki Molly Caudery oli täysin musertunut loppukilpailusta putoamisestaan.

Caudery, 24, oli hypännyt talvella hallissa MM-kultaa ja kesäkuussa maailman kärkituloksen 492, mutta kauden päätapahtumasta tuli surullinen mahalasku.

Brittihyppääjä jätti ainoana kilpailijana kaksi ensimmäistä korkeutta väliin ja lähti suoraan yrittämään 455:n ylitystä. Tuon korkeuden olisi pitänyt olla Cauderyn tulostasolla paperia, mutta toisin kävi. Kolmen pudotuksen jälkeen hänen kisansa oli ohi. 

Dramatiikkaa lisäsi se, että finaaliin riitti lopulta 440:n ylitys ensimmäisellä yrityksellä. Siihen ylsi kaikkiaan yhdeksän kilpailijaa, ja kun nämä kaikki sijoittuivat jaetulle kymmenennelle sijalle, finaaliin pääsi peräti 20 osallistujaa.

– Tämä on rehellisesti sanottuna sydäntäsärkevää. Se ei ollut kokemus, jollaista toivoin ja olen todella pahoillani kaikille kotona, Caudery sanoi BBC:n haastattelussa.

– Olisin toivonut, että pystyn parempaan, kaikkien kannalta ja tietysti itseni, mutta yritän oppia tästä ja ottaa siitä kaiken mahdollisen mukaani.

Mikään karsintaa edeltänyt ei ennustanut Cauderylle tällaisia vaikeuksia. Hän saapui Pariisiin täydessä iskuvalmiudessa.

– Oloni tuntui mahtavalta, ja olen elämäni parhaassa kunnossa. En tuntenut oloani liian hermostuneeksi. Rakastan suuria yleisöjä. En tiedä miksi, mutta tämä ei ollut minun päiväni, Caudery harmitteli.

Cauderyn lisäksi myös toinen britti, Tokion olympialaisten pronssimitalisti Holly Bradshaw putosi pois loppukilpailusta. 32-vuotias hyppääjä yritti turhaan 440:n ylitystä ja putosi kentän pintaan itkien.

– Olen musertunut. Tiesin, että näistä tulee viimeiset arvokisani. Minulla oli vain muutamia kisoja edessä. Halusin tehdä itseni ylpeäksi enkä pystynyt siihen. En tiedä, mitä tapahtui, Bradshaw itki.

Suomen Wilma Murto ja Elina Lampela ylittivät korkeuden 455 ja jatkavat keskiviikon loppukilpailuun.

Lue myös:

    Uusimmat